Συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με Φαραντούρη και Μητσιά

Μεγάλο αφιέρωμα- συναυλία τιμής και μνήμης στο κορυφαίο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκης με τους εμβληματικούς ερμηνευτές Μαρία Φαραντούρη και Μανόλη Μητσιά θα πραγματοποιηθεί στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στις 8μμ .Η συναυλία που γίνεται ένα χρόνο μετά την απώλεια του μεγάλου δημιουργού και τον καταστροφικό σεισμό ,θα έχει ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μίνωα, την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου  -Καστελίου – Βιάννου και τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.Η συναυλία αλλά και οι προγραμματισμένες παράλληλες εκδηλώσεις, υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο “Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη  Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό”. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο αφιέρωμα στον Μεγάλο Μουσικοσυνθέτη της χώρας για να τιμηθεί η μουσική δημιουργία και η δημόσια παρουσία του στον τόπο.

Οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες, η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανόλης Μητσιάς, οι οποίοι  έχουν σφραγίσει με τις αυθεντικές ερμηνείες τους τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, θα έχουμε την τιμή να τα παρουσιάσουν στους σεισμόπληκτους της ευρύτερης περιοχής σε μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου, την Κυριακή το βράδυ.

Ο Μίκης σύμβολο θάρρους και αγωνιστικότητας στους σεισμόπληκτους 

 

Το αφιέρωμα παρουσιάζει ο Βασίλης Χατζηιακώβου,ενώ όπως αναφέρεται από εκπροσώπους της διοργάνωσης, ”το μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι πηγή έμπνευσης για κινητοποίηση, αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση σε κάθε νέο ξεκίνημα, καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης είναι διαχρονικό σύμβολο θάρρους και αγωνιστικότητας. Ένα μεγάλο γεγονός που ελπίζουμε να τονώσει και ολόκληρη την περιοχή, η οποία επλήγη απροσδόκητα από  τον καταστροφικό σεισμό στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, με τεράστιες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνέπειες.»

Σύμφωνα με το ενημερωτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την ίδια ημέρα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, θα διεξάγονται παράλληλες δράσεις στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Αρκαλοχωρίου από τις 19:00 της ίδια ημέρας, όπως:

– Ζωγραφική έκθεση των δημοτικών σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδος με θέμα: “Ακούω Μίκη Θεοδωράκη και ζωγραφίζω τα τραγούδια του”.

– Έκθεση αρχειακού υλικού για την ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

– Συμμετοχή Κρητών εικαστικών καλλιτεχνών με έργο τους από το Μουσείο Εικαστικών τεχνών Ηρακλείου(Μ.Ε.Τ.Η).

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Σύλλογος ‘’Οι Φίλοι του Μίκη Θεοδωράκη’’ και με συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης, Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίουκαι Βιάννου, Δήμος Μινώα Πεδιάδος και οι σύλλογοι: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου,

Αθλητικός Σύλλογος «Υγεία», ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Δημοτική θεατρική ομάδα “Δρώντες επί σκηνής’’, Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδος “Η Ελπίδα’’. Επιμέλεια Οργάνωσης: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου.

Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Εικαστικός Φωτεινή Κοκολάκη, με Εθελοντική Προσφορά τιμής. Όπως η ίδια αναφέρει, πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια τιμής και μνήμης στον Μίκη Θεοδωράκη από τον δοκιμαζόμενο τόπο και οι εκδηλώσεις εντάσσονται σ το πρόγραμμα ανάδειξης και διάδοσης του έργου του Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο “Η Πνευματική και Μουσική δωρεά του Μίκη  Θεοδωράκη στον Ελληνικό Λαό”.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content