Σημαντικές παραγωγές Όπερας, μπαλέτου και Θεάτρου από το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Σεπτέμβριος 2021- Δεκέμβριος 2021

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα και με σαφή και σταθερό προσανατολισμό – όπως τονίστηκε – στην παραγωγή πολιτισμού το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ξεκινά ξανά τις διά ζώσης παραστάσεις του.

Το πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες παρουσίασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλλα Αρχοντάκη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Μύρων Μύρωνας Μιχαηλίδης τονίζοντας ότι πρόκειται για παραγωγή πολιτισμού με μια πανστρατιά καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η κ.Αρχοντάκη χαρακτήρισε το Πολιτιστικό Κέντρο φάρο πολιτισμού για το Ηράκλειο ενώ ο Δήμαρχος κ.Λαμπρινός αναφέρθηκε στην Όπερα Ιδομενέας, ο Βασιλιάς της Κρήτης του Μόζαρτ που αποτελεί ένα σπουδαίο έργο το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ολόκληρο στην αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”.

Όπως τόνισε παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ο κ.Μιχαηλίδης τόνισε ότι ο προγραμματισμός Σεπτεμβρίου -Δεκεμβρίου 2021 περιλαμβάνει μεγάλες και σημαντικές παραγωγές όπερας, συμφωνικής μουσικής, μπαλέτου και θεάτρου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ιδομενέα τονίζοντας: “εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού μας το ανέβασμα μιας παραγωγής λυρικού θεάτρου σε ιδανικές εγκαστάσεις όπως αυτές του ΠΣΚΗ” .

Πρόκειται για μια τιτάνια προσπάθεια που για να υλοποιηθεί θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες από την Κρήτη ως τη Νέα Υόρκη και από το Πόρτο Ρίκο ως το Χονγκ Κονγκ.

Η όπερα θα παρουσιαστεί στις 24, 25 και 26 Νοεμβρίου.

Άλλες παραγωγές του ΠΣΚΗ που θα παρουσιαστούν είναι Μεγάλο Αφιέρωμα στο Μπετόβεν, παραγωγή του Θέατρου Καρυοθράυστης, η πρώτη θεατρική παραγωγή Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Δύο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση της Χρυσσάνας Καρέλλη ένα Φεστιβάλ Τζαζ συνέχεια αυτού που έγινε το 2020 και το Extreme Cretan Music World.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα αξιοποιηθούν και οι χώροι του Πολιτιστικού Κέντρου για το κοινό αφού το στο Μικρό θέατρο θα πραγματοποιούνται κινηματογραφικές προβολές, ενώ σε Αίθουσα Σεμιναρίων θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και θα φιλοξενείται η προετοιμασία ξεχωριστών θεατρικών πρότζεκτ.

Ο κ.Μιχαηλίδης ανακοίνωση την έναρξη εκδηλώσεων για Κρητικούς που διέπρεψαν στον τομέα τους με την αρχή να γίνεται από τη Ρίκα Διαλυνά.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο Καθηγητής Αλέξης Καλοκαιρινός ο οποίος ανακοίνωσε την ίδρυση Συλλόγου Φίλων του ΠΣΚΗ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content