Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Δευτέρας στο Ηράκλειο
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ 

Ώρα έναρξης: 21:30 || Τιμές Εισιτηρίων: 17€ (μειωμένο), 20€ (κανονικό) || Προπώληση: https://bit.ly/3I0COfP 

Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου. Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης. Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη. Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού. 

Το έργο: Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι μέχρι χθες προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. ”Γιορτάζει” και η νεαρή Αντιγόνη· μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Μετάφραση Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία Cezaris Graužinis Σκηνογραφία – Ενδυματολογία Kenny MacLellan, Μουσική σύνθεση Δημήτρης Θεοχάρης, Χορογραφία Edgen Lame, Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος Βοηθός σκηνοθέτη Παναγιώτα Μπιμπλή, Φωτογραφίες Εβίτα Σκουρλέτη, Βοηθός Φωτογράφου Μαριάντα Μηνά, Video trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος 

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη), Edgen Lame (Χορός), Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός), Περικλής Σιούντας (Χορός) 

 

ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» 

«Κοιμήσου με τη ζάχαρη, κοιμήσου με το μέλι – νανουρίσματα στον χώρο και στον χρόνο» – Μουσικοθεατρική βραδιά από το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού»

Ώρα έναρξης: 21:30 – Είσοδος Ελεύθερη 

Ο σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, τη μουσικοθεατρική βραδιά με τίτλο «Κοιμήσου με τη ζάχαρη, κοιμήσου με το μέλι – νανουρίσματα στον χώρο και στον χρόνο» με διασκευασμένα, παραδοσιακά νανουρίσματα από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού και από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. 

Την συναυλία πλαισιώνουν θεατρικά αποσπάσματα. Συμμετέχουν η χορωδία και η θεατρική ομάδα του συλλόγου. 

Την επιμέλεια του προγράμματος και την διεύθυνση της χορωδίας έχει η Αργυρώ Ρέππα, ενώ υπεύθυνος για την σκηνοθεσία των θεατρικών είναι ο Δομίνικος Ταβερναράκης. 

Οι μουσικοί που θα συνοδεύσουν την χορωδία είναι ο Γιώργος Βασιλάκης (μαντολίνο, ούτι, κιθάρα), ο Γιώργος Σταυράκης (κιθάρα), ο Μανώλης Παπαδάκης (κόντρα μπάσο) και η Έφη Μαστορίδη (κρουστά, αφήγηση). 

Γενική επιμέλεια παράστασης: Μαρία Τριτσάρη, Λευτέρη & Ειρήνη Κουγιουμουτζή.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ