Κοινή δράση την Πέμπτη των εργαζομένων στις Τέχνες

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΑΣΗ την Πέμπτη 7/5/2020 στις 12.00.

 

Με αφορμή τα τελευταία τεκταινόμενα στον χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού και τις αναγγελίες της κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού , που αγνοούν και απαξιώνουν μια τεράστια μερίδα εργαζομένων μέσω της παντελούς απουσίας οργανωμένου σχεδίου στήριξης , η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ηρακλείου στηρίζει την

πανελλαδική ημέρα δράσης στις 7 Μάη πραγματοποιώντας τη δική της δράση
στις 12.00 στην πλατεία Ελευθερίας,
τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συμφωνούμε με τα αιτήματα και τις προτάσεις της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων στις Τέχνες στην Αθήνα όπως έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά στην σελίδα Support ART Workers στο Facebook. Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους στο Θέαμα Ακρόαμα.
Στηρίζουμε τα καλέσματα των αρμόδιων Σωματείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και το κοινό της πόλης να παρευρεθούν, ενδυναμώνοντας τη δράση και δίνοντας ηχηρή φωνή στα αιτήματά μας. Συγκεντρωνόμαστε σε μια ειρηνική διαμαρτυρία σε κοινό κύκλο.

Τέλος, διευκρινίζουμε πως η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ηρακλείου αποτελεί μια αυθόρμητη συσπείρωση ως αντίδραση στις ανάλογες κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα. Μετέχουμε στον πανελλαδικό συντονισμό των πρωτοβουλιών που έχουν δημιουργηθεί και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τα υπάρχοντα Σωματεία, που βρίσκονται σε διάλογο με τους φορείς.

Οι σκηνοθέτες, μουσικοί, συγγραφείς, ηθοποιοί, χορευτές/τριες, τεχνικοί, συνθέτες, σκηνογράφοι,ενδυματολόγοι, μουσικοί, εικαστικοί, σεναριογράφοι, τραγουδιστές/τριες, εκδότες, μεταφραστές,επιμελητές, στιχουργοί, κινηματογραφιστές, ηχολήπτες, πολιτιστικοί διαχειριστές, casting directors, location managers, διοργανωτές συναυλιών, χορογράφοι, φωτογράφοι, φωτιστές, κομμωτές, make up artists,street artists, κουκλοπαίκτες/τριες, παραγωγοί, υπεύθυνοι γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας, ταξιθέτες/τριες, καθαριστές/τριες, οργανοπαίχτες, σπουδαστές δραματικών σχολών και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών:

Ηράκλειο Κρήτης, 6/5/2020.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content