«Η Βοσκοπούλα» την Τρίτη στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»

 

Με την πρωτότυπη μονόπρακτη όπερα «Η Βοσκοπούλα» από το Λυρικό Θέατρο Κρήτης, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Κρητικής Αναγέννησης, συνεχίζεται την Τρίτη 31 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί» της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για ένα ποιμενικό ειδύλλιο, με κύρια πρόσωπα τη βοσκοπούλα και το βοσκό. Γνωρίζονται στην εξοχή και ερωτεύονται. Ζουν τον έρωτά τους στο σπήλαιο που ζει η βοσκοπούλα, όμως έρχεται η στιγμή που ο βοσκός πρέπει να φύγει. Δίνει στη βοσκοπούλα την υπόσχεση ότι θα γυρίσει σύντομα, αλλά δεν καταφέρνει να την τηρήσει γιατί αρρωσταίνει. Η βοσκοπούλα θεωρεί ότι την ξέχασε και πληγωμένη πέφτει άρρωστη στο κρεβάτι και από τον καημό της πεθαίνει. Όταν ο βοσκός επιστρέφει, βρίσκει τον πατέρα της, ο οποίος του ανακοινώνει το θάνατό της και τον πηγαίνει στο μνήμα της. Εκεί ο βοσκός, συντετριμμένος, καταριέται τον εαυτό του.

Η βουκολική ποίηση συνδέθηκε από την αρχή της δημιουργίας της όπερας με τη θεματολογία της. Εάν η ανάπτυξη της όπερας που έλαβε χώρα στην Ευρώπη είχε συμβεί και στην Κρήτη, η Βοσκοπούλα κάλλιστα θα μπορούσε να έχει αποτελέσει το λιμπρέτο για μια όπερα. Εμείς επιλέξαμε να το πραγματώσουμε αυτό σήμερα, με μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, γραμμένη το 2021.

Με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Συντελεστές:

Διονύσης Παπαμήτσος – Σύνθεση

Γιάννης Πρωτόπαπας – Μουσική Διεύθυνση

Μάνος Χριστοφακάκης – Σκηνοθεσία / Βοσκός

Ιουλία Νικίτινα – Βοσκοπούλα

Γιώργος Ψαρουδάκης – Πατέρας

Αλέξανδρος Πολιτάκης – Σχεδιαστής Φωτισμών / Σκηνικού

Ορχήστρα Δωματίου του Λυρικού Θεάτρου Κρήτης αποτελούμενη από κουιντέτο εγχόρδων, τρία πνευστά και πιάνο. Συγκεκριμένα συμμετέχουν:

Φλάουτο: Λία Μπαμπαλετάκη

Κλαρινέτο: Γιώργος Στρατάκης

Φαγκότο: Ανδρέας Σπυρόπουλος

Πιάνο: Mélisande Sinsoulier

Πρώτο βιολί: Γιάννης Πετράκης

Δεύτερο βιολί: Αναστασία Παπαναστασίου

Βιόλα: Τζωρτζίνα Δημοπούλου

Τσέλο: Κωστής Σπυριδάκης

Κοντραμπάσο: Γιάννης Πολυχρονάκης

 

Ώρα Έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη (με ατομικά δελτία εισόδου)

 

Η Είσοδος είναι Ελεύθερη (με ηλεκτρονικά δωρεάν εισιτήρια που εκδίδονται μέσα από την Ticket Services – https://www.ticketservices.gr/event/crete-one-history-5-plus-1-civilizations/ ).

Τα εισιτήρια που θα εκδοθούν ηλεκτρονικά μέσω της TicketServices.gr θα είναι σε ισχύ μέχρι και την ώρα έναρξης της παράστασης.

 

Η είσοδος γίνεται με τη χρήση της μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά τη διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται rapid test ή self test ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content