Παρουσιάστηκε από τον Κυρ.Μητσοτάκη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το γαλάζιο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έχει έντονο άρωμα γυναίκας, εκπροσώπηση της Κοινωνίας των Πολιτών και αρκετές εκπλήξεις, αφού στις τρεις από τις έξι εν δυνάμει εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για ισχυρή παρουσία τους στο Επικρατείας του κόμματος.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία από το 2019 έως το 2021 υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε τη θέση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Υγείας. Συμβολίζει όπως είπε ο πρωθυπουργός την σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό. 

Στην δεύτερη εκλόγιμη θέση είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. 

Στην τρίτη εκλόγιμη θέση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης. 

Στην 4η εκλόγιμη θέση η Ιωάννα Λυτρίβη διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Στην 5η εκλόγιμη θέση ο Γιώργος Σταμάτης γ.γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Η οικονομολόγος Νεφέλη Χατζηιωαννίδου είναι στην έκτη και τελευταία εκλόγιμη θέση της ΝΔ. 

«Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε «δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα να μπουν στην πολιτική ζωή και να δοκιμαστούν. Εχουν τη δυνατότητα να μπουν στη Βουλή, κάτι που ενδεχομένως να μην το είχαν διαφορετικά. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο σελέμπριτις, για πολλά πρόσωπα θα πρέπει να τους γκουγκλάρετε».

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας: η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Είναι ένα πρόσωπο που δεν γνώριζα, έκανε εξαιρετική δουλειά με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στη συνέχεια ήταν στον τομέα της Δημόσιας της Υγείας.

Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή να είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η πολιτική έχει αλλάξει και η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που έχει απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα. Μείναμε Ευρώπη, θα γίνουμε Ευρώπη. Θα δώσουμε τον αγώνα για να πείσουμε τους πολίτες για σκληρή δουλειά. Θα δώσουμε τη μάχη για κάθε πολίτη ώστε να μην μείνει κανένας πίσω. Σας ευχαριστώ για την τιμή».

Δεύτερος στο Επικρατείας ο Θοδωρής Σκυλακάκης: Η συμμετοχή του συμβολίζει την επιτυχία της οικονομικής πολιτικής η οποία κατάφερε και συνδύασε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μείωση φόρων και επίτευξη όλων των δημοσιονομικών στόχων που έχουμε θέσει. Αυτή τη διαδρομή πρέπει να ακολουθήσουμε και τη επόμενη τετραετία.

Θοδωρής Σκυλακάκης: Είναι βαθύτατη η τιμή να είμαι στη 2η θέση του Επικρατείας, Επιστέγασμα μίας μακράς πορείας τα τελευταία 35 χρόνια. Είμαι περήφανος γιατί σε αυτή την τετραετία είχα την τιμή να υπηρετήσω στην πιο παραγωγική κυβέρνηση.

Τρίτη θέση στο Επικρατείας ο Χρήστος Στυλιανίδης: Οταν του ζήτησα να κάνει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχει και προέταξε και ένα νέο ύφος και ήθος στην πολιτική. Προέταξε το έργο και όχι τα λόγια. Η επόμενη τετραετία θα είναι μία τετραετία που θα έχουμε ακόμα καλύτερες σχέσεις με την ομογένεια.
Χρήστος Στυλιανίδης: Ευχαριστώ για την τιμή, η οποία είναι πολύ μεγάλη ευθύνη εκπροσωπώντας και τον ελληνισμό του εξωτερικού. Ο ελληνισμός είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι αλλά έχουμε την τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ομολογώ σε όλες μου τις επαφές παίρνεις θάρρος ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει τέτοια εκτίμηση στο εξωτερικό. Αυτό είναι σπάνιο για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της να έχει τέτοια καταξίωση στο εξωτερικό. Είναι προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέταρτη θέση στο Επικρατείας η Ιωάννα Λυτρίβη: Ο τομέας της πιστοποίησης θα είναι κρίσιμος την επόμενη τετραετία. Η εκπαίδευση δεν σταματάει ποτέ και η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένες και η Ιωάννα έχει να προσφέρει πολλά.
Ιωάννα Λυτρίβη: Η πολιτική είναι μία καθημερινή άσκηση για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Είχα την πολύ μεγάλη και ωραία ευκαιρία να δω την πολιτική στην πράξη. Πρέπει να είμαστε προνοητικοί και να προσαρμοζόμαστε. Στις πολιτικές που επενδύουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας κρύβεται η προοπτική για την αντιμετώπιση της ανεργίθαςς ιδίως για τους νέους και αισθάνονται το έλλειμμα της εκπροσώπησης. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία της συμπόρευσης στα δύσκολα.

Πέμπτη θέση στο Επικρατείας ο Γιώργος Σταμάτης
Αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή. Χαίρομαι που σήμερα οι δικοί μου άνθρωποι είναι περήφανοι και για το γιο τους και για τη χώρα τους. Άνθρωποι που δυσκολευτήκαν να με μεγαλώσουν. Συνάντησα στη ζωή μου πολλούς ανθρώπους, αλλά τους περισσότερους δεν τους είδα. Έτσι ξεκίνησε η σχέση μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να δούμε τους πολίτες που δεν τους είδε κανείς. Να ξεκινήσουν επί ίσοις όροις. Ενας άστεγος στο λιμάνι του Πειραιά μου είπε όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο έρχεται στον Πειραιά να μας δει, τότε και εμείς και η Ελλάδα έχουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Εκτη θέση στο Επικρατείας Νεφέλη Χατζηΐωαννίδου
Το άγχος μου είναι μεγάλο γιατί απέχω από την πολιτική. Ανήκω σε μία γενιά που έχουμε ζήσει μεγάλες κρίσης και πλέον μεγαλώνω δύο παιδιά, τα οποία θέλω να τα δω να προχωρούν. Την εμπιστοσύνη σας θα σας την ανταποδώσω με ουσιαστικό έργο

Στην έβδομη θέση του Επικρατείας η Μαρία Πολύζου
Αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού με μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη. Είμαι έτοιμη να δώσω τη μεγαλύτερη μάχη για την Ελλάδα για να την δούμε να λάμπει.

Στην όγδοη θέση του Επικρατείας η Γεωργία Βαχαρίδη
Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνετε. Θέλω να πετύχω τις λύσεις που μπορούμε να βρούμε όλοι μαζί. Σήμερα είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι δίπλα και ενεργή σε αυτήν την προσπάθεια με όσες δυνάμεις έχω και είναι πολλές. Είμαι μαζί με τοπν Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαι μαζί με όλους εσάς.

Στην ένατη θέση του Επικρατείας ο Νίκος Παπαϊωάννου: Συμβολίζει την έμφαση για μεγάλα και ανοιχτά δημόσια πανεπιστήμια
Πάντοτε κρινόμαστε όχι μόνο για τις προθέσεις μας αλλά και το να είμαστε αποτελεσματικοί στις πράξεις μας. Με τα έργα μας θωρακίζουμε τους θεσμούς. Απευθύνω προς τους συναδέλφους μου την παραίτησή μου από τη θέση του πρύτανη γιατί αναγνωρίζω ένα ηθικό ασυμβίβαστο.

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στη συνέχεια τον δικηγόρο, Νίκο Κορογιαννάκη.

Ενώ ακολούθησε η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός από το Παρίσι. 

Στην επόμενη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός παρουσίασε την Άννα Καστάνη, αγρότισσα από τη Μαγνησία. 

Ακολουθεί ο Σπύρος Καρανικόλας, πρώην εκπρόσωπος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. 

Η επόμενη υποψήφια – η πιο νέαρη του ψηφοδελτίου Επικρατείας – είναι η Πορφυλένια Κανελλοπούλου, μέλος της ΟΝΝΕΔ. 

Στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον Αντώνη Σγαρδέλη, γενικό διευθυντή της ΝΔ από το 1989 έως το 1992 και στενό συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content