Ν. Ανδρουλάκης: «Το σύμβολό μας, ο ήλιος, επέστρεψε» – Ψήφισαν ΠΑΣΟΚ πάνω από 170.000 πολίτες

Με συντριπτικό ποσοστό επικράτησε το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» κατά την εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες, με πάνω από 170.000 πολίτες να ψηφίζουν.

Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν καταμετρηθεί, σύμφωνα με κομματικές πηγές δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφισάντων – ίσως και πάνω από το 90% των 170.000 μελών του κόμματος που προσήλθαν στις κάλπες – επέλεξε το «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», από το «Κίνημα Αλλαγής» που υφίστατο ως δεύτερη επιλογή.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων της Χ. Τρικούπη δημιουργώντας δυναμική για το νέο ξεκίνημα, κάτι που υπογράμμισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωσή του λίγο μετά τις 23:30.

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολό μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, με το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και τον πράσινο ήλιο να επικρατεί κατά κράτος (συγκέντρωσε πάνω από 90%) του έτερου ονόματος που είχε προταθεί, «Κίνημα Αλλαγής».

Και συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας. Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία. Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους. Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας. Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες. Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί θα νικήσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου για την εκλογή ηγεσίας του κόμματος είχαν προσέλθει 270.000 μέλη και φίλοι στις κάλπες.

Στη χθεσινή διαδικασία – που ήταν μόνο για τα μέλη του ΚΙΝΑΛ- υπήρξαν εξάλλου πολλές εγγραφές νέων μελών προκειμένου να εκλέξουν συνέδρους και να ψηφίσουν για την αλλαγή ονόματος.

ΠΑΣΟΚ: Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές

Από το πρωί της Κυριακής οι πολίτες έσπευδαν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι κάλπες έκλειναν κανονικά στις 19:00, αρχικά δόθηκε μια παράταση μέχρι τις 20:00, η οποία σύντομα επεκτάθηκε στις 21:00, καθώς σε αρκετά κέντρα οι πολίτες δεν είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Πλέον, επόμενος σταθμός για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το Συνέδριο του κόμματος στις 20-22 Μαΐου στο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content