Γ. Οικονόμου: O νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να σηκώσει το βάρος

Δριμεία επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στον Ευάγγελο Αποστολάκη για τη μη αποδοχή της πρότασης του πρωθυπουργού κατά τον ανασχηματισμό, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε την αναβάθμιση της δομής της Πολιτικής Προστασίας και σημείωσε πως θα επιλεγεί κάποιος που «επιχειρησιακά θα μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος αυτού του υπουργείου».

Αναφερόμενος στο παρασκήνιο της επιλογής Αποστολάκη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως τα πραγματικά περιστατικά μιλούν από μόνα τους. «Έπειτα από έναν κύκλο διερευνητικών επαφών ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες και τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, δεχόταν συγχαρητήρια από τον κόσμο και απάντησε στο Προεδρικό Μέγαρο ότι θα πάει να ορκιστεί μαζί με τη σύζυγό του. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με γλώσσα 5-6 δεκαετιών πίσω τον χαρακτήριζε αποστάτη, έκανε πίσω, δεν το άντεξε, δεν το σήκωσε, προτίμησε να μην τα σπάσει με τους συντρόφους του και να μη μεινει συνεπής στις δεσμεύσεις του», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Για εμάς η ουσία είναι ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια επιλογή σε ένα πρόσωπο που μπορούσε να συμβολίσει αυτά για τα οποία προέκυψε η ανάγκη και για τη διαχείριση των πυρκαγιών και για τη συζήτηση που ακολούθησε στη Βουλή και η πρόταση αυτή τορπιλίστηκε στο ξεκίνημά της από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ το τορπίλισε με έναν τρόπο ακραίο, όπως συνηθίζει γιατί υπαρξιακά, δεν αντέχει να μην έχει μια στρατηγική διαμορφωμένη από πριν με την οποία να επιτίθεται στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ο κ. Αποστολάκης είχε διαβεβαιώσει πως θα δεχόταν την πρόταση που του έγινε από τον πρωθυπουργό. «Ανακοινώσαμε την κυβέρνηση έχοντας τη βεβαιότητα πως όλα τα πρόσωπα αποδέχονται τα πόστα που τους έχουν ανατεθεί. Ο άνθρωπος αποδέχθηκε, δέχθηκε μια πολύ σκληρή επίθεση και δεν άντεξε. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Αποστολάκης αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και προτίμησε να πειθαρχήσει στους πρώην φίλους του».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας θα προχωρήσει και ο υπουργός που θα επιλεγεί θα είναι κάποιος που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτού του υπουργείου».

«Θα υπάρξει αναβαθμισμένη, διαφορετική, πιο πλήρης δομή. Τα βασικά χαρακτηριστικά των αναγκών θα παραμείνουν και το επόμενο διάστημα με το νέο πρόσωπο στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Τα χαρακτηριστικά θα είναι που στον κόσμο που μπορεί να κρίνει, θα αποτελούν απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός θα εννοεί αυτά που λέει», κατέληξε.

 

 

 

Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content