Εγκρίθηκε η μεγάλη τουριστική επένδυση «Elounda Hills»

Το θέμα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) για την επένδυση «Elounda Hills» της Εταιρίας « Mirum Hellas» στο νησί, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 7853/3089/19-11-2018 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συζητείται στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που καλείται να εκφράσει άποψη. Την τουριστική επένδυση παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο γενικός διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας-Ανάπτυξης Ναπολέων Αυγούστης ενώ για την επένδυση ενημέρωσαν επίσης οι μελετητές του έργου, ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας κ.α. Πριν από λίγο μετά από σχετική ψηφοφορία, η επένδυση-στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκρίθηκε από το Σώμα κατά πλειοψηφία.0-114 Εγκρίθηκε η μεγάλη τουριστική επένδυση «Elounda Hills»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μετά την εισήγηση για την υλοποίηση του έργου από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Χωροταξίας Ενέργειας Νίκο Καλογερή, ανέφερε, ότι, η επένδυση θα ωφελήσει την ανάπτυξη του τόπου, θα ενισχύσει την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, η Κρήτη έχει ανάγκη από ποιοτικές επενδύσεις, και ότι η Περιφέρεια εξετάζει όλες τις προτεινόμενες επενδύσεις δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Για την επένδυση εξέφρασαν τις απόψεις τους οι επικεφαλής των Παρατάξεων, ενώ προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων και φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ