Κρητικής καταγωγής η νέα Πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Νέα πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναδείχτηκε η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ΕΒΕΑ που εκλέγεται σε αυτήν τη θέση, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου που συνήλθε για αυτόν τον σκοπό.

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ από το 2006, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2021 διατελεί Α’ αντιπρόεδρος, αναλαμβάνοντας τα θέματα νεοφυών επιχειρήσεων και γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η κα Κουνενάκη Εφραίμογλου, με ΚΡΗΤΙΚΗ καταγωγή είναι παράλληλα πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Ελλάδας (ΕΕΔΕΓΕ). Στο Δ. Σ. του οποίου συμμετέχει η Ασπασία Λουπάκη. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πλατανιά και μέλος του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Χανίων.

Η κα Λουπάκη απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στη νέα Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, ευχόμενη για επιτυχία στη θητεία της.

Στην επιστολή της αναφέρει:

Κυρία Πρόεδρε,

 Αγαπητή Σοφία!

Σε συγχαίρω από καρδιάς για τη νέα σου θέση. Είμαι βέβαιη πως θα ανταποκριθείς με απόλυτη επάρκεια και στα νέα καθήκοντα που ανέλαβες.

Ως αιρετή της Αυτοδιοίκησης, ως μέλος του Δ.Σ. του ΕΕΔΕΓΕ, αλλά πρωτίστως ως φίλη και ως γυναίκα, νιώθω μόνο χαρά και περηφάνια για την επιτυχία αυτή.

Η ανάδειξή σου στην θέση της Προέδρου του ΕΒΕΑ δεν αποτελεί μόνο μια ιστορική πρωτιά για τον θεσμό, αλλά σηματοδοτεί και μια νέα εποχή, για το ρόλο των γυναικών σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης.

Θερμά συγχαρητήρια. Υγεία και δύναμη για μια δημιουργική και παραγωγική θητεία. Είμαι πάντα κοντά σου.

Με εκτίμηση

Ασπασία Λουπάκη

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content