Έρχεται νέο πακέτο στήριξης το 2022 στα νοικοκυριά
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Open, υπογράμμισε πως «θα έρθουν περαιτέρω παρεμβάσεις μετά βεβαιότητας από του χρόνου γιατί έχουμε να θεσμοθετήσουμε ένα μόνιμο μηχανισμό για την ηλεκτρική ενέργεια, οι τιμές της οποίας σύμφωνα με τις προβλέψεις μας θα αυξομειώνονται.

«Έχει μεγάλη σημασία να προχωρήσουν οι πολύ μεγάλες επενδύσεις που κινητοποιούμε στις ΑΠΕ. Η Ελλάδα έχει τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε ανανεώσιμες πηγές στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου και έχει τη δυνατότητα να γίνει ακόμα και εξαγωγέας ηλεκτρικής ενέργειας», συμπλήρωσε.

Aπαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι το μέρισμα που θα δοθεί είναι λίγο, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως το μέρισμα που είχε ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας προερχόταν από την υπερφορολόγηση που είχε επιβάλλει.

«Εμείς σήμερα δεν έχουμε ούτε υπερφορολόγηση ούτε υπερπλεονάσματα όπως το 2018 και το 2019. Έχουμε ένα σημαντικό έλλειμμα λόγω της πανδημίας. Καμία σχέση δηλαδή, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας τότε και τώρα. Να υπενθυμίσω επίσης, πως πριν ακριβώς αρχίσει να δίνει το μέρισμα ο κ. Τσίπρας είχε κόψει το ΕΚΑΣ που αθροιστικά έχει κοστίσει στη συγκεκριμένη ομάδα πάνω από 4 δισ.», κατέληξε στις δηλώσεις του.

dikaiologitika.grΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ