Α. Γεωργιάδης: Σχεδιάζουμε ένα σοκ ρευστότητας στην αγορά

Τις παρεμβάσεις στην οικονομία, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες οι απώλειες από την κρίση του κορωνοϊου, περιέγραψε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σχεδιάζουμε ένα, όσο γίνεται μεγαλύτερο, -με τους κανόνες που θα έχουμε-, σοκ ρευστότητας στην αγορά», τόνισε ο υπουργόςΑνάπτυξης και εξήγησε:

«Θα έχουμε άμεσα διαθέσιμα 7 δισ ευρώ που θα μοιραστούν μέσω των τραπεζών σε επιχειρήσεις που θα έχουν ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια για να μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρήμα και να μπορούν να προχωρήσουν.

Αυτό συν το δισεκατομμύριο του Απριλίου και πιθανότατα και άλλο ένα δισεκατομμύριο του Μαΐου, από την επιστρεπτέα προκαταβολή θα πάμε στα εννέα δισεκατομμύρια. Σε αυτά αν προσθέσουμε και την πληρωμή επιτοκίων, άλλο ένα πάμε στα δέκα δισ. και αν προσθέσουμε και τα χρήματα που μοιράζουμε πάμε συνολικά στα 12 με 13 δισεκατομμύρια.

Θα είμαστε από πάνω για αντίστοιχο πακέτο και για τον Τουρισμό και αντίστοιχο πακέτο, ειδικό και για τις μεγάλες επιχειρήσεις».

 

 

Πρώτο Θέμα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ