Προς πλήρη κατάργηση του χαρτοσήμου

Την κατάργηση του χαρτοσήμου προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλήςμιλώντας στο 10ο Thessaloniki Tax Forum.

«Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να αντικατασταθεί το απαρχαιωμένο πλέον και δύσχρηστο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο προκαλεί τριβές και πληθώρα δικαστικών αντιδικιών με τους φορολογουμένους, με ένα σύγχρονο φόρο στις συναλλαγές, ο οποίος θα προσδιορίζεται και θα υπολογίζεται εύκολα και θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά», υπογράμμισε ο κ. Πιτσιλής.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι έχει αναζητηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία στο ζήτημα αυτό, ώστε η πρότασή μας να λαμβάνει υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές στα άλλα κράτη της Ε.Ε. «Η συνεργασία με την τεχνική βοήθεια έχει προχωρήσει, έχουμε δουλέψει εντατικά το τελευταίο διάστημα και έως το τέλος του έτους το αργότερο, θα είμαστε σε θέση να υποβάλουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την πολιτική ηγεσία για την αναμόρφωση της νομοθεσίας», σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι η ΑΑΔΕ κινείται εντός στόχων στο μέτωπο των εσόδων ενώ όσον αφορά στις επιστροφές φόρου, το συνολικό εκκρεμές ποσό υποχώρησε κάτω από το 1 δισ. ευρώ (περίπου 950 εκατ. όλα τα αιτήματα, άνω και κάτω των 90 ημερών, περιλαμβανομένων αυτών που υποβλήθηκαν χθες).

«Από τις επιστροφές που είναι πάνω από 90 ημέρες, για 300 εκατ. περίπου έχουν σταλεί ειδοποιήσεις σε φορολογουμένους», ανέφερε.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content