Η ΕΜΑΚ ανέλαβε τον ύποπτο φάκελο του Πολυτεχνείου

Επιχείρηση ελέγχου για ραδιοβιοχημική απειλή, στήθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, λόγω του ύποπτου φακέλου που είχε αποσταλεί σήμερα στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Υπάλληλοι της 3ης ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο έφτασαν στα Χανιά προκειμένου να υλοποιηθεί το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο ύποπτος φάκελος είχε από νωρίς μεταφερθεί από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εκεί έφτασαν οι υπάλληλοι της ΕΜΑΚ που τον παρέλαβαν και τον συσκεύασαν σε ειδικά διαμορφωμένα πακέτα το ένα εντός του άλλου μέσα σε νάυλον συσκευασίες. Στη συνέχεια η τελική συσκευασία με το πακέτο απολυμάνθηκε στην ειδική πλαστική σκηνή που είχε στηθεί στον χώρο και συσκευάστηκε εκ νέου προκειμένου να σταλεί στην Αθήνα για έλεγχο σε χημείο.

(Ήδη η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” δημοσιεύει τα αποτελέσματα των αναλύσεων).

Ο γενικός συναγερμός

Νέος συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία από τον εντοπισμό φακέλων με ύποπτη σκόνη σε Λέσβο, Χανιά, Κέρκυρα, Βόλο, Αργοστόλι, Άρτα, Κοζάνη, Σπάρτη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και πρώην σχολή ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι.

Xθες το απόγευμα, στο γραφείο του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, στα Χανιά, έφτασε ένας φάκελος με αποστολέα από την Ινδία, ο οποίος μέσα περιείχε ένα φυλλάδιο, γραμμένο στην αραβική γλώσσα καθώς και ένα προπαγανδιστικό σημείωμα υπερ του Ισλαμ.

Τον φάκελο, παρέλαβε και άνοιξε ο ίδιος ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Αντιπρύτανης Μιχάλης Λαγουδάκης. Το ίδρυμα δεν περίμενε αλληλογραφία από Ινδία και το γεγονός οτι ο φάκελος είχε αποστολέα από την Ινδία, παραξένεψε τους δύο καθηγητές, ωστόσο όχι στο βαθμό που να τους κινήσει υποψίες οτι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Εξάλλου, φαινόταν οτι περιείχε κάποιο φυλλάδιο, το οποίο όταν το διάβασαν, το πέταξαν στο καλάθι.

Υπενθυμίζεται οτι παρόμοιοι φάκελοι εστάλησαν στα Πανεπιστήμιο Αιγαίου – με τη διαφορά οτι περιείχαν αγνώστου προελεύσεως σκόνη με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που τον έπιασαν στα χέρια τους να παρουσιάσουν συμπτώματα ερεθισμού –  καθώς και στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου με παραλήπτη τον αντιπρύτανη, ενω φάκελος με παραλήπτη το Πανεπιστήμιο Κέρκυρας εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ και “κρατήθηκε”.

Στον φάκελο που έφτασε στο Πολυτεχνείο δεν ανευρέθη σκόνη, ωστόσο ενδέχεται, λόγω του γεγονότος οτι ο φάκελος ήταν σχεδόν ανοιχτός, αυτή να είχε πέσει πριν φτάσει στο παραλήπτη.

Σήμερα το πρωί, όπου είχε γίνει γνωστη η αποστολή του ύποπτου φακέλου στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, θορυβημένος, ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, οτι και αυτός παρέλαβε αντίστοιχο φάκελο.

Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέβη στο Πολυτεχνείο και παρέλαβε τον φάκελο, τον οποίο αναζήτησαν και ανέσυραν από το καλάθι απορριμμάτων. Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους. Ακόμη, στήθηκε ειδική σκηνή πλύσης για τους εξερχόμενους από το μέγαρο.

 

Πηγή: Flashnews

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ