Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Σταδίου στην Αλικαρνασό

Μια ακόμα σύμβαση για ένα σημαντικό έργο υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Σταδίου, η σύμβαση για την οποία υπεγράφη την Παρασκευή 28 Μαΐου στο γραφείο του Δημάρχου στη Λότζια, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Η οδός Σταδίου είναι μία αστική αρτηρία με ιδιαίτερη σημασία καθώς συνδέει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ηρακλείου με τη Λεωφόρο Ικάρου και το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης προβλέπεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων (αύξηση του πλάτους ή όπου χρειαστεί κατασκευή νέων) με ράμπες για ΑΜΕΑ και οδηγούς τυφλών, η εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η φύτευση των πεζοδρομίων με αντίστοιχο σύστημα άρδευσης, η δημιουργία εσοχών για κάδους απορριμμάτων (μεγάλης χωρητικότητας και μικρότερους αστικού τύπου). Σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθούν και παγκάκια.

Το προβλεπόμενο ποσό της της σύμβασης είναι 569.322,48 ευρώ,  με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο (390.000,00 ευρώ) και ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου (το υπόλοιπο).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content