Βρέφος δέκα ημερών μένει σε σκηνή στο Αρκαλοχώρι

Ένα βρέφος μόλις 10 ημερών που έμεινε άστεγο μετά τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι, μένει μαζί με την οικογένειά του σε σκηνή. Είναι πάντως καλά στην υγεία του.

Χθες Παρασκευή, η Παιδιατρική Μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», που έκανε δωρεάν εξετάσεις σε όλα τα παιδιά, εξέτασε και το δέκα ημερών βρέφος που όπως διαπιστώθηκε “χαίρει άκρας υγείας”.
Η οικογένεια του μωρού κατάγεται από την Βουλγαρία και η νεαρή μητέρα του το έφερε στη ζωή πριν δέκα μέρες. Ζούσαν μέσα σε σπίτι της περιοχής και την ώρα του σεισμού βγήκαν όλοι στο δρόμο. Το σπίτι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και έχει κριθεί ακατάλληλο για στέγαση, έτσι όλη η οικογένεια ζει πλέον στη σκηνή, όπως και τόσες άλλες.

 

Τι απαντά το υπουργείο για την περίπτωση

Απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν αρκετοί σεισμόπληκτοι παραμένουν στις σκηνές που είχαν στηθεί στο Αρκαλοχώρι δίνει το υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οπως τονίζει το υπουργείο στους κατοίκους της περιοχής, που επλήγησαν από τον σεισμό και διαμένουν στις σκηνές, έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

«Έχουν ήδη προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων και ευάλωτων περιπτώσεων – όπως μια νεαρή μητέρα με βρέφος λίγων ημερών- προκειμένου να μην παραταθεί η παραμονή τους στις σκηνές», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Οι εναλλακτικές αυτές λύσεις περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους μέχρι να δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους», προσθέτει.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content