Τιμήθηκε η μνήμη του Αρχιεπισκόπου Ευγενίου Ψαλιδάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 46 ετών από της κοιμήσεως του μεγάλου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας Κρήτης, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευγενίου Ψαλιδάκη, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο, από τον διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηρακλείου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, αναφέρθηκε με συγκίνηση και λόγους αγαθούς στον μακαριστό προκάτοχό του Αρχιεπίσκοπο Ευγένιο Α΄ και ετόνισε πως το σημερινό μνημόσυνο και η ευλογημένη αυτή σύναξη για την ανάπαυσή του, είναι ένα ελάχιστο αντίδωρο στα τόσα πολλά που του οφείλομε ως τοπική Εκκλησία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξε μια ευλογία του Θεού για την Εκκλησία, μια σπάνια φυσιογνωμία, μια αξιόλογη προσωπικότητα με μεγάλο πνευματικό βάρος και βάθος, ότι υπήρξε ένας ακέραιος και αγνός άνθρωπος, ένας αληθινός άνθρωπος της προσευχής, της αγάπης και της ταπείνωσης που πάντοτε αντηχούσε στην καρδιά του ο ευαγγελικός λόγος «ἐν τ ὑπομονῇ ὑμῶν κτήσασθε τάς ψυχάς ὑμῶν». Για όλους αυτούς τους λόγους, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τον Μέγαν Αρχιερέα Χριστόν που μας τον εχάρισε στην Εκκλησία και ευχήθηκε η μνήμη του να είναι αιωνία, η ψυχή του αναπαυμένη «ἐν σκηναῖς δικαίων» και οι ευχές του από τον ουρανό να είναι πάντοτε μαζί μας.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς, μετέβη στον τάφο που αναπαύεται ο αοίδιμος προκάτοχός του Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος Ψαλιδάκης και ετέλεσε Ιερό Τρισάγιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content