Τιμήθηκε η επέτειος της Μάχης της Κρήτης

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού

Με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 79η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης που οργάνωσε η Π.Ε. Ηρακλείου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά ενώ για την ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης μίλησε η Διευθύντρια του 8ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Καλλιόπη Λεβέντη. 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από: Υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, Υποπρόξενο της Μ. Βρετανίας στη Κρήτη Αριστέα Χουρδάκη, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, εκπρόσωποι Βουλευτών, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας. 

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 79η επέτειο από την Μάχη της Κρήτης στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, λόγω του κορωνοϊού COVID-19 πραγματοποιήθηκαν φέτος με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων έγινε με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης μετά την λήξη της τιμητικής εκδήλωσης στο Μνημείο Μάχης Κρήτης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Τιμούμε με σεβασμό και ταπεινότητα τους ήρωες προγόνους μας, τους ήρωες συμπατριώτες μας που έχασαν τη ζωή τους λόγω της θηριωδίας, του παραλογισμού, του φασισμού, της παραφροσύνης των Γερμανών κατακτητών. Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων, των  Κρητικών που αντιστάθηκαν, πολέμησαν, θυσιάστηκαν, αλλά παρέμειναν σταθεροί στις αξίες και τις αρχές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Έχουμε ιερή υποχρέωση να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά των ηρώων μας, και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και ελπίδας για μας και τα παιδιά μας».

Εκδήλωση στο αεροδρόμιο του Μάλεμε

Σε λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, το απόγευμα, στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, τιμήθηκαν οι ήρωες της Μάχης της Κρήτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την έπαρση των σημαιών της Ελλάδος και των τριών Συμμαχικών Κρατών, συνεχίστηκε με επιμνημόσυνη δέηση, κι ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν στεφάνι ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης, ο Διοικητής του Πεδίου Βολής, Υποστράτηγος κ. Κλεάνθης Καρατσίν, ως Εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου, κ.  Γεώργιος Μυλωνάκης, ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου, κ. Αντώνης Περράκης, ο Δήμαρχος Σφακίων, κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, κ. Αντώνης Κοτσιφάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αποκορώνου, ο Αστυνόμος Α’, κ. Ιωάννης Βλαχάκης, ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Μονάδων του Νομού, όπως και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή και τον εθνικό ύμνο τον οποίο έψαλλαν οι παρευρεθέντες.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ