Μεγάλη συγκίνηση στην κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη

“Θρηνούμε για τον πατέρα μου και κλαίμε και για τον άλλο νεκρό”! Αυτό το πελώριο ηθικό μήνυμα, ισάξιο των διδαγμάτων από τις αρχαίες τραγωδίες, απηύθυνε σήμερα, νεκρολογώντας τον αδικοχαμένο πατέρα της, η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη Αριστέα.

Η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη μεταφέρθηκε στο Περαχώρι περίπου στις 11 το πρωί. Για λόγους ασφαλείας δεν έφθασε στο σπίτι, αλλά κατέληξε στον χώρο της ταβέρνας του, το περίφημο “Δε Βαριέσαι” που είχε δημιουργήσει ο εκλιπών με πολύ μεράκι και εκεί έκανε και τα μαθήματα χορού στα παιδιά του χωριού μαζί και με την κόρη του Αριστέα.

Εκεί είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, για να αποχαιρετήσει τον Λευτέρη Καλομοίρη και να τον ευχαριστήσει για όσα προσέφερε στα Ανώγεια και τον πολιτισμό της περιοχής.

Στη συνέχεια στις 12 μ.μ εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι και κατόπιν οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.

Ο επικήδειος της Αριστέας Καλομοίρη

Αποχαιρετώντας τον πατέρα της η Αριστέα Καλομοίρη, είπε τα παρακάτω λόγια:

“Ευχαριστώ θερμά όλο τον κόσμο που βρίσκεται εδώ για να τιμήσει τον πατέρα μου. Τον Ντελικανή μας. Έναν άνθρωπο που από το υστέρημά του μας μεγάλωσε αλλά και συμμετείχε πάντα στις χαρές και τις λύπες του χωριού. 

Αλλά σήμερα δεν θρηνούμε μόνο τον πατέρα μου. Χάθηκαν δύο ψυχές και θρηνούμε και για τις δύο. Ο Θεός να δίνει δύναμη και στις δύο οικογένειες να αντέξουν τον πόνο και να προχωρήσουν ώστε όλα να τελειώσουν εδώ.

Ο πατέρας μου ήταν μερακλής, γλεντζές, αγαπούσε τη ζωή και την παράδοση. Ετσι Θέλω να τον αποχαιρετήσετε απόψε όλοι σας. Με τραγούδια και μαντινάδες. 

 Πατέρα μου καλό ταξίδι. Και σου λέω μόνο αυτό:

 Ο,τι κι αν πω μου φαίνεται θα είναι για σένα λίγο.
Για Αυτο σιωπώ και αρέσει μου μόνο να σε ξανοίγω…”

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content