Θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Καπετανάκη – Μπριασούλη

Της καταξιωμένης ρεθυμνιώτισσας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Φτωχότερη είναι από σήμερα η επιστημονική κοινότητα της χώρας και φτωχότερο σίγουρα το Ρέθυμνο από τον θάνατο της καταξιωμένης ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο τμήμα Γεωγραφίας, Ελένης Καπετανάκη – Μπριασούλη.

Την «πρόδωσε» η καρδιά της και σε ηλικία 71 ετών έφυγε από τη ζωή η ρεθυμνιώτισσα ακαδημαϊκός, που είχε αφιερώσει τη ζωή της στην ανάδειξη των ζητημάτων προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα, τις περιόδους, που περνούσε στην αγαπημένη γενέτειρα της, το Ρέθυμνο αποδείκνυε την αγάπη της για τον τόπο της, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα που συναντούσε μπροστά της, δημοσιεύοντας πολλές γνώμες και άρθρα στον τοπικό τύπο, στην «Κρητική Επιθεώρηση» και το GOODnet.gr.

Η Ελένη Καπετανάκη – Μπριασούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, από όπου έφυγε για σπουδές στην Αρχιτεκτονική του Εθνικού Μετσόβιου Πανεπιστημίου.  Μετά το τέλος των σπουδών της στην Ελλάδα, έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Πολεοδομία και την Χωροταξία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Συμμετείχε σε δεκάδες ερευνητικά προγράμματα, έκανε εκατοντάδες δημοσιεύσεις και τον τελευταίο χρόνο είχε οριστεί πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ερημοποίησης, αναδεικνύοντας το κρίσιμο πρόβλημα της εποχής.

Ήταν παντρεμένη με τον επίσης καθηγητή Πανεπιστημίου Δημήτρη Μπριασούλη και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.

 

GOODnet.gr

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content