Θετική ανταπόκριση βρήκαν οι Αγροτοκτηνοτρόφοι

Θετική ανταπόκριση βρήκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι Αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης που μετέβησαν στην Αθηνα για να προωθήσουν τα αιτήματά τους.

Αντιπροσωπεία των Αγροτών, λόγω απουσίας εκτός Αθηνών του υπουργού,  συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμο Κεδίκογλου.

Οι εκπρόσωποι του ζήτησαν να ολοκληρωθεί η καταβολή των φετινών επιδοτήσεων μέχρι τον Δεκέμβριο και να αποσυρθούν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, οι οποίοι όπως τονίζουν, έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση στα επιδοτούμενα ποσά.νΕπίσης ζήτησαν την ακύρωση της ΚΥΑ για τα βοσκοτόπια, την επιστροφή των κομμένων επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των πραγματικών δικαιούχων, αλλά και λύσεις για τους δασικούς χάρτες και το κόστος παραγωγής.

Ήδη εξασφάλισαν τη δέσμευση ότι οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσα στον Δεκέμβριο, χωρίς περικοπές.

Ο υφυπουργός τόνισε στους αγρότες ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα του αγροτικού και του κτηνοτροφικού τομέα είναι προτεραιότητα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς όπως είπε «θεωρούμε ότι είναι θεμέλιο της κοινωνίας μας και της οικονομίας μας. Υπάρχουν περιθώρια βελτιωτικών κινήσεων, κάτι το οποίο έχει πει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός».

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content