Ακινητοποιημένα τα δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία του Δήμου Ηρακλείου

Θα θυμάστε οι περισσότεροι (κάποιοι ίσως να το έχουν… ξεχάσει), ότι πριν δυο – τρεις μήνες, ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και άλλοι Δήμοι (Ρέθυμνο, κλπ), μέσω ενός κοινοτικού προγράμματος, απέκτησε δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τα οποία πρόκειται να εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές ανάγκες των Ηρακλειωτών.

Τα δυο αυτά λεωφορεία, ακόμα δεν έκαμαν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης. Ο λόγος; Η απίστευτη γραφειοκρατία που τα συνοδεύει, η οποία μάλιστα ενισχύθηκε και από τον… κορωνοϊό!

Αλλά, ας δούμε τί ακριβώς συμβαίνει:

 

Τους τελευταίους μήνες, με την πράξη «Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές», με ακρωνύμιο «ECOROUTs», του Προγράμματος Συνεργασίας «INTERREG V-Α Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020», αρκετοί Δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ηρακλείου, απέκτησαν ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. Δυο από αυτά ήρθαν από τον περασμένο Μάρτιο στο Ηράκλειο, κι από τότε παραμένουν… αποθηκευμένα στη μάντρα οχημάτων του Δήμου, περιμένοντας την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να… παραληφθούν “κανονικά”, και να πάρουν πινακίδες για να κυκλοφορήσουν.

Η φωτογραφία είναι από τις 11 Μαρτίου, όταν ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός με τον αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη υποδέχθηκαν τα δυο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Δυστυχώς, στο μεταξύ μας προέκυψε ο… κορωνοϊός, που πήγε τα πάντα προς τα πίσω, ακόμα και την… ηλεκτροκίνηση. Έτσι, δεν μπόρεσαν να έρθουν μέχρι σήμερα από την Αθήνα(!) οι αρμόδιοι για να υπογράψουν και να προχωρήσει το όλο θέμα, δηλαδή η αξιοποίηση των δυο πρώτων ηλεκτροκίνητων οχημάτων του Δήμου.

Σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο προβλέπεται να συζητηθεί το θέμα των δυο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων. Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί η έγκριση τρίμηνης παράτασης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, μπας και… κάποτε δούμε τα δυο αυτά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στους δρόμους του Ηρακλείου…

Και να σκεφτεί κανείς, πως για την απόκτησή τους, διατέθηκαν συνολικά 748.960,00 ευρώ(!), από τα οποία ο Δήμος πλήρωσε από δικούς του πόρους του 248.960,00 €.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ