Συνελήφθη στη Μεσαρά αστυνομικός με 42,5 κιλά εκρηκτικά

Με πάνω από 40 κιλά εκρηκτικής ύλης συνελήφθη απόψε στη Μεσαρά αστυνομικός που υπηρετεί στο νομό Ρεθύμνου.

Ο αστυνομικός συνελήφθη στο δρόμο Μοιρών Πόμπιας σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς.

Στο πορτ μπαγκάζ  του οχήματος βρέθηκε  42,5 κιλά ζελατοδυναμίτιδας, με τον κουνιάδο του αστυνομικού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να αναλαμβάνει την ευθύνη ως ιδιοκτήτης.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι είχε δανείσει το αυτοκίνητο στον κουνιάδο του και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εκρηκτικά και δεν γνώριζε τίποτε. Στο Τμήμα παρουσιάστηκε ο κουνιάδος του που ανέλαβε την ευθύνη για τα εκρηκτικά και συνελήφθη και εκείνος. Στα σπίτια των δυο αντρών έγινε εξονυχιστικός έλεγχος.

Για την υπόθεση εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς δύο ημεδαποί εκ τον οποίων ο ένας αστυνομικός, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε Ι.Χ αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης συνολικού βάρους 42,5 κιλών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ για τον αστυνομικό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content