Συνάντηση Σενετάκη με το Δ.Σ της Ένωσης Ηρακλείου.

Το θέμα που προκλήθηκε από έναν λανθασμένο υπολογισμό του ΕΛΓΑ στον προσδιορισμό της τιμής του επιτραπέζιου σταφυλιού τύπου Α, απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης με το Δ.Σ της Ένωσης Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος Μύρωνας Χιλετζάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Λαμπράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Στειακάκης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προφήτη Ηλία Εμμανουήλ Τσατσαράκης και ο εκπρόσωπος των αγροτών Νίκος Τζορμπατζάκης, που παρευρέθηκαν στην συνάντηση ενημέρωσαν τον βουλευτή για την επιστολή  που εστάλη στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ.

Εκεί ζητείται η “αποκατάσταση της αδικίας σε σχέση με τον καθορισμό της τιμής ανά κιλό των επιτραπέζιων σταφυλιών τύπου Α, που εσφαλμένα έχει καθορίσει ο ΕΛΓΑ στα 0,55€ ανά κιλό, ενώ η περυσινή τιμή ήταν αυτή των 0,60€ ανά κιλό και η τιμή που έπρεπε να προσδιοριστεί για φέτος με βάσει το μέσο όρο πενταετίας, που υπολογίζει ο ΕΛΓΑ κατ΄ έτος τις τιμές των επιτραπέζιων σταφυλιών, θα έπρεπε να είναι αυτή των 0,67€ ανά κιλό”.

Στην επιστολή η Ένωση σημειώνεται επίσης ότι “το λάθος ή η παράλειψη” αδικεί τους παραγωγούς – μέλη μας, έναντι των παραγωγών άλλων περιοχών, όπως της Κορίνθου, της Καβάλας κ.α., όπου οι τιμές υπολογίστηκαν σωστά.

Ο κ. Σενετάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον ενημέρωσε προφορικά για το θέμα, ενώ δεσμεύτηκε έναντι των μελών της Ένωσης να το φέρει σύντομα στην Βουλή.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content