Συνάντηση Σενετάκη με Διοικητή Τράπεζας Ελλάδας

Τις ανησυχίες τους για το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον που προκαλεί ο υψηλός πληθωρισμός και η αβεβαιότητα για την έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, μοιράστηκαν ο βουλευτής ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Σενετάκη, ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε ότι υπάρχει αβεβαιότητα στους πολίτες, αλλά όχι στον ίδιο μεγάλο βαθμό που υπάρχει στην Ευρώπη, όπου “εκεί τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα”.

Παρόλα αυτά σημείωσε πως η αβεβαιότητα οδηγεί σε κάμψη της ζήτησης η οποία θα μπορούσε να ανακόψει την πτωτική πορεία της ανεργίας που σημειώνεται σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια και τον κίνδυνο δημιουργίας νέας γενιάς μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ιδιαίτερα για τα “κόκκινα δάνεια”, ο Διοικητής εξέφρασε την ανησυχία να επηρεάσουν δυσμενώς τα μεγέθη των ελληνικών τραπεζών και του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο κ. Σενετάκης μετέφερε στον Διοικητή την έντονη προσμονή επιχειρηματιών και πολιτών να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του τραπεζικού συστήματος στις προσπάθειες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο του κράτους, το οποίο κατά βάση στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αυτή την δύσκολη συγκυρία με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αναπτύσσεται με ρυθμό που υπερβαίνει κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Στουρνάρα για το γεγονός ότι ανταποκρίνεται θετικά κάθε φορά που ζητά συνάντηση μαζί του δείχνοντας πάντα πρόθυμος να απαντήσει με ειλικρίνεια στους προβληματισμούς του.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content