Συνάντηση Καλοκαιρινού με την Ντόρα Μπακογιάννη

Την Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός το πρωί της Παρασκευής 24/5.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός καλωσόρισε την Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας το σημείο καμπής στο οποίο βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου και τονίζοντας ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα πρόκειται να ορίσουν και το μέλλον του Ηρακλείου για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», όπου παρουσίασε την ιδέα της διπλής ανάπλασης και κατέστησε σαφές, για μια ακόμα φορά, ότι ο Δήμος Ηρακλείου – και ως ιδιοκτήτης μεγάλου μέρους των 3.500 χιλιάδων στρεμμάτων – θα είναι συμμέτοχος στις σχετικές αποφάσεις που θα ληφθούν για τη μελλοντική χρήση και όχι απλός συνομιλητής στη διαδικασία. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε και στον ΒΟΑΚ, επαναλαμβάνοντας την θέση της Δημοτικής Αρχής για την άμεση διασύνδεσή του με τον αστικό ιστό, στην παραχώρηση των Ενετικών Τειχών από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Λιμένα Ηρακλείου και την νέα οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης, καθώς και σε χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα που βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της Δημοτικής Αρχής.

Η Ντόρα Μπακογιάννη άκουσε με προσοχή όλα τα θέματα, τόνισε ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την αξιοποίηση των εκτάσεων του αεροδρομίου με τις οποίες δεν θα συμφωνεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και την αναγκαιότητα να κατασκευαστεί άμεσα ο ΒΟΑΚ. Παράλληλα, εξέφρασε στον Δήμαρχο Ηρακλείου το όραμα της για την ανάδειξη της ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας σε διεθνές επίπεδο, μέσα από μια καλλιτεχνική παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με φόντο τη Λότζια. Κάτι για το οποίο ο Αλέξης Καλοκαιρινός εξέφρασε θετική άποψη και διάθεση συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου Κ. Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ηρακλείου Β. Καρκανάκης, ο Αντιπρόεδρος-μέλος Π.Ε. και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. Κ. Γιαννουλάκης, ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη Π. Αντωνόπουλος, ο Ι. Κούβελος και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μ. Σκραφνάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content