Συγκίνηση για την απώλεια της Αικατερίνης Μαυράκη

Με συγκίνηση πληροφορούνται οι Μαλεβιζιώτες και ειδικότερα ο κτηνοτροφικός κόσμος του νησιού μας, την απώλεια μιας Δαμαστιανής αρχόντισσας, της Αικατερίνης Χας Γεωργίου Μαυράκη (Ψαρογιώργαινα), που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.

Θυγατέρα του Μπιλιώνη (Νικ. Τριγώνη), σημαντικού παράγοντα της Δαμάστας, ενώθηκε στη ζωή με τον γνωστό και διακεκριμένο κτηνοτρόφο Γεώργιο Μαυράκη (Ψαρογιώργη), με τον οποίο δημιούργησαν μια πολύ αξιόλογη οικογένεια. Ο Ψαρογιώργης ήταν ένας παραδοσιακός κτηνοτρόφος, λάτρης των κρητικών παραδόσεων, άνθρωπος ευγενής, φιλότιμος και φιλόξενος, που έχαιρε απεριόριστης εκτίμησης από όλες τις μεγάλες κτηνοτροφικές οικογένειες, απ’ άκρη σ’ άκρη της Κρήτης. Η άξια και δυναμική σύζυγος του Αικατερίνη, βρισκόταν διαρκώς στο πλάι του, προσφέροντας του πολύτιμες υπηρεσίες. Παράλληλα με την ανατροφή των παιδιών της, η Ψαρογιώργαινα ανταποκρινόταν απολύτως στα αισθήματα φιλοξενίας του συζύγου της. Το τραπέζι στο φιλόξενο σπίτι τους ήταν πάντα στρωμένο, για να υποδεχτεί τους πολλούς φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του αξέχαστου Ψαρογιώργη.

Άνθρωπος με πολύ ευγενικά αισθήματα και έντονο αλτρουισμό, η Ψαρογιώργαινα αγαπούσε όλους τους συγγενείς της αλλά και όλους τους συγχωριανούς της και δεν έλειπε ποτέ από τις χαρές και τις λύπες τους.

Η κηδεία της Αικατερίνης Μαυράκη θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 5 μ.μ. από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Δαμάστας. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό από τις 4 μ.μ.

Η ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ συλλυπείται θερμά τους οικείους της.

Κ.Τ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content