Σύγχρονο σύστημα τηλεμετρίας της ΔΕΥΑΗ στην οδό Ίδης

Στα έργα που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΗ για την εγκατάσταση του υπερσύγχρονου συστήματος τηλεμετρίας που θα ελέγχει τις ποσότητες νερού, τις διαρροές και τις ζημιές στην εντός των τειχών πόλη, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη και τον Γενικό Διευθυντή Μανόλη Κοσμαδάκη, είδε από κοντά την πορεία υλοποίησης του έργου του τοπικού σταθμού ελέγχου στη συμβολή της οδού Ίδης με την Λ. Καλοκαιρινού, τονίζοντας σε δήλωσή του: «Το συγκεκριμένο έργο εξυπηρετεί την παλιά πόλη και συνδέεται με τα έξυπνα υδρόμετρα. Αυτό το έργο που πραγματοποιεί η ΔΕΥΑΗ είναι μια πραγματική αναβάθμιση της ύδρευσης, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και σε όλη την πόλη. Συνολικά έχουμε τέσσερα κέντρα ελέγχου μέσα στην πόλη, τα οποία έχουν κατασκευαστεί, βρίσκονται στο στάδιο των δοκιμών και πρακτικά τίθενται σε λειτουργία.».

Το σύστημα τηλεμετρίας τοποθετήθηκε σε σημεία απ’ όπου διέρχονται οι κεντρικοί αγωγοί ύδρευσης στη Λ. Δημοκρατίας,  (απέναντι από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου), στη Λ. Κνωσσού (στη συμβολή της με την Ιωνίας), έξω από την Πύλη Ιησού και στη Λ. Καλοκαιρινού. Έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της τοποθέτησης 5.700 ψηφιακών υδρομέτρων που θα λειτουργήσουν συνδυαστικά με το νέο σύστημα που εγκαθιστά η ΔΕΥΑΗ. Μέσω αυτού, θα συλλέγονται δεδομένα από αισθητήρες και θα γίνεται επεξεργασία με ευφυείς αλγόριθμους και μοντέλα μηχανικής μάθησης για την ανίχνευση πιθανών διαρροών, ανωμαλιών στην πίεση του νερού σε πραγματικό χρόνο, κ.α., στοιχεία που θα παρέχουν τη  δυνατότητα στη ΔΕΥΑΗ να λαμβάνει άμεσα μέτρα προληπτικής συντήρησης ή και αποκατάστασης ζημιών, με ακρίβεια και χωρίς καθυστερήσεις.

Το έργο εκτελείται σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ. και το Πολυτεχνείο Κρήτης που ανέπτυξε το σύστημα τηλεμετρίας και χρηματοδοτείται από τον Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content