Στο Ηράκλειο σήμερα ο υφυπουργός Τουρισμού (ΦΩΤΟ)

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας.

Το πρωί ο κ. Κονσόλας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγ. Καρκανάκη, πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Δήμο Ηρακλείου και στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου είχε επαφές και συζητήσεις για τα διάφορα προβλήματα του Τουρισμού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου «είχαμε μια πολύ χρήσιμη συζήτηση για τα μέτρα  που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού που έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες από την κρίση του κορωνοϊού».

Ο Υφυπουργός Τουρισμού από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξισορρόπηση που υπήρξε σχετικά με τα κρούσματα, αναφέροντας ότι δεν είναι τυχαία η κήρυξη της Κρήτης ως ασφαλής  προορισμός από την Μεγάλη Βρετανία. Ο κ. Κόνσολας χαρακτήρισε βιώσιμο το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για τον τουρισμό σημειώνοντας ότι βρίσκεται εδώ για να το στηρίξει. 

Ο Δήμαρχος επανέφερε το θέμα ολοκλήρωσης της νομοθετικής ρύθμισης για την αποχωροθέτηση του Κόλπου του Δερματά από τουριστικός λιμένας προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες για την Μαρίνα στο Παγκρήτιο Στάδιο . Τόσο ο Υφυπουργός Τουρισμού όσο και η Γ.Γ. διαβεβαίωσαν ότι γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα και ότι υπάρχει βούληση για την επίλυση του, μάλιστα όπως είπε ο κ. Κόνσολας υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης .

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης , ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα  Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης και η Γ.Γ του Δήμου Ευγενία Στυλιανού.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ