Στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής 
Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής 

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Παγκρητίου Ενώσεως  Αμερικής  Ιάκωβο Μπούτζουκα είχε στο γραφείο του στη Λότζια το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Ιουνίου ,ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Γιώργου Σισαμάκη και του Εκπροσώπου της Ένωσης στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτη Μπελαδάκη.

Ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Αμερικής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στην Κρήτη από 200 Κρητικούς που μένουν στην Αμερική και θα επισκεφθούν το νησί για να συναντηθούν με τους συγγενείς και τους φίλους τους. Ανάμεσα τους θα βρίσκονται και 70 παιδιά τα οποία θα έρθουν για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής τους. Το ταξίδι τους θα διαρκέσει για μια εβδομάδα και στη διάρκεια του θα γίνουν επισκέψεις σε όλη την Κρήτη. 

Κατά την επίσκεψη των Κρητών της Αμερικής στο Ηράκλειο ο Δήμος Ηρακλείου θα παραχωρήσει ξεναγούς για τις ανάγκες της εκδρομής τους , που θα τους περιηγήσουν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και  θα τους φέρουν κοντά με την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. 

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκηεπισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΠαγκρητικήςΈνωσης Αμερικής Ιάκωβος Μπούτζουκας ξεκινώντας τις επαφές του με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας στο νησί.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο Εκπρόσωπος της Παγκρητικής στην Ανατολική Κρήτη Ιπποκράτης Μπελαδάκης και η σύζυγος του Πρόεδρου και πρώην υπεύθυνη στο τμήμα των υποτροφιών της Παγκρητικής Μία Μπούτζουκα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξαν αναφορές και προτάσεις για την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τους απόδημους κρητικούς και τις οργανώσεις τους. Καθώς και για τον προγραμματισμό επίσκεψης στην Κρήτη, 75 μελών της νεολαίας της Παγκρητικής Αμερικής το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για νέους και νέες δεύτερης και τρίτης γενιάς που θα έλθουν για πρώτη φορά στο νησί προκειμένου να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής τους.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content