Στη Χερσόνησο η Σύνοδος του ΕΛΚ την άλλη βδομάδα

- Ο Πρωθυπουργός στην έναρξη των εργασιών
Σημαντικό γεγονός για την Κρήτη θα αποτελέσει η ετήσια συνάντηση των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021, αλλά είχε τότε αναβληθεί λόγω των μεγάλων σεισμών στο Ηράκλειο.

Θέματα της φετινής συνάντησης θα είναι η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά την οποία κυριαρχούν το ενεργειακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο καθώς και το μεταναστευτικό.

Η σύνοδος (EPP Study Days) θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 27 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι ουσιαστικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βαγγέλη Μειμαράκη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα. Λεπτομέρειες για τις εργασίες της συνόδου αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτελούμενη από 176 ευρωβουλευτές. Επιπλέον το ΕΛΚ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 10 επιτρόπους με επικεφαλής την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λαιεν, ενώ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από έξι αρχηγούς κυβερνήσεων από Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία και Ρουμανία.

 

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content