Φύτευση άνω των 1.000 νέων δέντρων στο Ηράκλειο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φύτευση άνω των 1.000 νέων δέντρων σε περιοχές του Ηρακλείου.

 Όπως ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ερωφίλη Φραγκούλη, ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου  έχουν φυτευθεί 142 δέντρα σε διάφορα σημεία της πόλης (70 στο παραλιακό μέτωπο, 56 στο Πάρκο Ερυθραίας και 16 σε πάρκα).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των νέων φυτεύσεων θα  ξεπεράσει τις 1.000, σε δρόμους και σε υφιστάμενους ή σε καινούργιους χώρους πρασίνου (όπως στον νέο κοινόχρηστο χώρο στην αρχή της οδού Παπαναστασίου, στον νέο κοινόχρηστο χώρο στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης, σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου κ.ά). 

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η προσπάθειά μας να αυξήσουμε το πράσινο στην πόλη μας συνεχίζεται. Είτε με την δημιουργία καινούργιων πάρκων και κοινοχρήστων χώρων, είτε με τις φυτεύσεις  χιλιάδων νέων δέντρων, η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στο Ηράκλειο διαρκώς βελτιώνεται. 

Έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε,  όμως, χάρις και στην καλή δουλειά των εργαζομένων του Τμήματος Πρασίνου, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε». 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content