Πυρκαγιά ξέσπασε πάνω στα ενετικά τείχη

Μια αρκετά μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 5 το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πάνω στα ενετικά τείχη, λίγο δυτικότερα της Πύλης Ιησού.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που στεγάζεται ακριβώς απέναντι και αμέσως εστάλη πυροσβεστική δύναμη για να την αντιμετωπίσει.

Η περιοχή των τειχών όπου ξέσπασε η φωτιά είναι γεμάτη βάτους και ξερά χόρτα κι αυτό έκανε δύσκολο το έργο των Πυροσβεστών, οι οποίοι κατόρθωσαν να περιορίσουν την επέκτασή της.

Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και στις 6 παρά τέταρτο σβήστηκε εντελώς, από δυο πυροσβεστικά οχήματα και αρκετούς πυροσβέστες. Επί τόπου έμεινε ένα όχημα για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ήδη το ανακριτικό της Πυροσβεστικής άρχισε έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που αναστάτωσε με τους πυκνούς καπνούς της όλη την περιοχή και ειδικά την εντός των τειχών πόλη, όπου έσπρωχνε τους καπνούς ο νοτιάς.

Το σημερινό περιστατικό αποδεικνύει πόσο αναγκαίος είναι ο πλήρης καθαρισμός των τειχών από τα διάφορα άγρια φυτά , τους βάτους και τα ξερά χόρτα που έχουν αφεθεί να θεριέψουν και με μια σπίθα μπορεί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ