Προβληματισμός για την έξαρση της παραβατικότητας

Τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας στις προσπάθειες των Αστυνομικών να εφαρμόσουν το νόμο, ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ρεθύμνης, εκφράζοντας παράλληλα προβληματισμό για την έξαρση της παραβατικότητας που παρατηρείται τελευταία.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

 

Με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στα Ανώγεια και όχι μόνο, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα :

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει, στην Ένωσή μας, παραβατικές συμπεριφορές που λαμβάνουν χώρα στο νομό μας και αφορούν τους Νόμους περί «Ζωοκλοπής», «Όπλων» και «Ναρκωτικών». Τέτοιου είδους συμπεριφορές διαπιστώνεται ότι προκαλούνται συνήθως από άτομα τα οποία έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι είναι υπεράνω του νόμου ή/και ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να προβούν σε αυτοδικίες μένοντας ατιμώρητοι.

Η Ένωσή μας είχε επισημάνει και στο παρελθόν την κατά καιρούς αδράνεια και την ανοχή της τοπικής κοινωνίας στην εγκληματικότητα, τις κάθε μορφής παρεμβάσεις στο αστυνομικό έργο, την κακοδιαχείριση του προσωπικού και την έλλειψη πολιτικής βούλησης, καταστάσεις που οδήγησαν, στο παρελθόν αλλά και σήμερα, σε αιματηρά γεγονότα.

Επειδή βρισκόμαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές: είτε με όπλα που βγαίνουν επικαλούμενα την κακώς νοούμενη «παράδοση», είτε με κτηνοτρόφους που λυμαίνονται ανεξέλεγκτα σε περιοχές δημιουργώντας πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες, είτε με άτομα που

απειλούν με το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και το «έχω “μπάρμπα” στην Κορώνη» ή επενδύουν στον εκφοβισμό των πολιτών με απώτερο σκοπό την «σιωπή», θέλουμε να τους ενημερώσουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους!

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι στηρίζαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια των συναδέλφων μας, που δραστηριοποιούνται – επιχειρούν στο Νομό, με σκοπό να εξασφαλίσουν και να απολαύσουν οι συμπολίτες μας το έννομο αγαθό της δημόσιας ασφάλειας και ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε ξανά τη δημιουργία «ΆΒΑΤΩΝ».

Με δεδομένου ότι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι μόνο αστυνομικό, καλούμε την πολιτεία και τους φορείς να εφαρμόσουν άμεσα ευρύτερα σχέδια κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής δράσης στην περιοχή καθώς επίσης και τους φιλήσυχους πολίτες να συμπαρασταθούν ενεργά στην προσπάθειά μας για εφαρμογή της νομιμότητας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

page2image30071088

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
    694 5013249

 

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 693 2562609

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ