Το έγκλημα στην Κρήτη υπάρχει και συνδέεται με την οπλοφορία και την οπλοχρησία

«Έχουν συγκεντρωθεί πολλά στοιχεία και από τη βαλλιστική εξέταση και όχι μόνο. Οι καταθέσεις των μαρτύρων μπορεί να είναι αντίθετες μεταξύ τους, όμως τα ασφαλή συμπεράσματα θα δοθούν από την εγκληματολογική και βαλλιστική έρευνα» ξεκαθάρισε και σχολίασε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας τοποθετούμενος για το διπλό φονικό στα Ανώγεια που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και την κοινή γνώμη.

«Οι κάλυκες και οι βολίδες που βρέθηκαν στα σώματα των άτυχων νεκρών θα ταυτοποιηθούν με τα όπλα και θα αξιοποιηθούν αντίστοιχα. Και πυρίτιδα μπορεί να βρεθεί στα χέρια του ενδεχόμενου δράστη -και αυτό εξετάζεται- και απ’ τα ρούχα των φερόμενων δραστών θα προκύψει υλικό το οποίο θα εξεταστεί», τόνισε ο κ. Ντούμας. «Όμως τα στοιχεία τις εκδίκησης και αντεκδίκησης, που συγκροτούν μια βεντέτα, είναι αυτά που πρέπει πλέον να εκλείψουν. Και οι δυο οικογένειες έχουν μαυροντυθεί και έχουν θύματα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας

«Το έγκλημα στην Κρήτη, που πολλές φορές δεν έρχεται στην επικαιρότητα, υπάρχει, και συνδέεται με την οπλοφορία και την οπλοχρησία» υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών. «Υπάρχουν ιδιαίτερης μορφής εγκλήματα, όπως οι ζωοκλοπές, που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί πολύ, και δημιουργούν εγκλήματα άλλης φύσεως, υπάρχει η οπλοκατοχή, που τη βλέπουμε εμείς στα πανηγύρια και τους γάμους», υπενθύμισε ο κ. Ντούμας, αναφερόμενος και στο Πάσχα.

«Γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, μια υπηρεσία όμως που είχε δημιουργηθεί ειδικά γι’ αυτό σήμερα έχει καταργηθεί και υπάρχει έλλειμμα στο συντονισμό για την πάταξη αυτών των ιδιόμορφων εγκλημάτων, παρότι είχε αποτελέσματα όπως δείχνουν τα στατιστικά της από τις συλλήψεις για ζωοκλοπές και κατασχέσεις όπλων», κατέληξε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών.

 

 

 

lawandorder.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content