Πωλούσαν ηλεκτρικά εργαλεία “μαϊμού”

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου. Για την υπόθεση αυτή  συνελήφθη μια ημεδαπή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού,  κατηγορούμενων για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της Νομοθεσίας περί φορολογίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελία, ημεδαπός προέβη σε διαδικτυακή αγορά ηλεκτρικών εργαλείων χειρός μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της εταιρίας.

Αφού παρέλαβε τα εν λόγω αντικείμενα μέσω μεταφορικής εταιρίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 297,80 ευρώ, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμητικά προϊόντα επώνυμης εταιρίας, τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα φορολογικά έγγραφα. 

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν  τα στοιχεία δύο ημεδαπών (άντρας και γυναίκας) οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν συστήσει την ηλεκτρονική ιστοσελίδα μέσω της οποίας διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιριών. 

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν παραγγελίας από το Αστυνομικό Τμήμα Κίσσαμου στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, επαγγελματικούς και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δράστες σε περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος απομιμητικών προϊόντων ηλεκτρικών εργαλείων επώνυμων εταιρειών, τα οποία προορίζονταν προς πώληση ως γνήσια μέσω διαδικτύου και διάφορα παραστατικά έγγραφα σχετιζόμενων με την παράνομη λειτουργία  του ηλεκτρονικού καταστήματος και συνελήφθη η ημεδαπή.

Το χρηματικό ποσό που είχε καταβάλει ο παθόντας δεσμεύτηκε ως εγκληματικό προϊόν, προτού εισπραχθεί από τους δράστες και  θα  αποδοθεί  νομότυπα σε αυτόν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

  • να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
  • να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content