Πωλούνται δεκάδες μικρά παλιά ξενοδοχεία στην Κρήτη

Δεκάδες τουριστικές μονάδες της Κρήτης, αναζητούν νέους ιδιοκτήτες. Ακόμη και σε μικρές αγγελίες γίνεται γνωστή η διάθεσή τους προς πώληση… Εκεί δυστυχώς έχει οδηγήσει η φετινή μεγάλη κρίση, λόγω κυρίως του κορωνοϊού.

Τα πωλητήρια μοιάζουν πλέον να είναι ένα στοιχείο της καθημερινότητας των ανθρώπων του τουρισμού. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο, οι περισσότερες επιχειρήσεις να καταχωρούν την διάθεση πώλησης των δομών τους στο διαδίκτυο και σε ειδική ιστοσελίδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην παρούσα συγκυρία, οι επιχειρηματίες που έχουν παλιά κλειστά ξενοδοχεία προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τις πιθανότητες που υπάρχουν για πώληση και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 250 μικρά, πολύ μικρά αλλά και μεσαία ξενοδοχεία έχουν βάλει πωλητήριο στην Κρήτη και σε διάφορες ιστοσελίδες που έχουν σχέση με την μεταβίβαση ακινήτων, αλλά και ειδικών τουριστικών υποδομών. Μάλιστα εκτιμάται πως πάνω από το 50% των αγγελιών αυτών σχετίζεται άμεσα με το πρόβλημα του κορονοϊού. Με δεδομένο ότι πάνω από τις μισές αγγελίες έχουν καταχωρηθεί τους τελευταίους μήνες, καθίσταται σαφές πως το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το φαινόμενο είναι έντονο στο Ηράκλειο αλλά και στο νομό Λασιθίου, όπου περίπου 40 τουριστικές υποδομές έχουν βγει επίσημα στο σφυρί! Αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, η κατάσταση δεν εξελίσσεται καλύτερα.

 

 

 

Πηγή “Ανατολή”

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ