Πλήθος κόσμου και φέτος στον Άγιο Παντελεήμονα στο Πανάνειο (φωτογραφίες)
Πολλοί ήταν και φέτος οι Ηρακλειώτες που πήγαν ως τον  Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται κρυμμένος στα ερείπια του Πανάνειου Νοσοκομείου, τόσο χθες όσο και σήμερα ημέρα της γιορτής του Αγίου.

Ο ναός που λειτούργησε μέσα στο Νοσοκομείο που για δεκαετίες στήριξε την υγεία του τόπου δέθηκε αναπόσπαστα με ελπίδες, προσευχές και θαύματα ασθενών και των συγγενών τους αποτελεί ακόμα και σήμερα αγαπημένο ναό.

Κάθε χρόνο στο πανηγύρι του οι πύλες ανοίγουν και πολλοί είναι όσοι πηγαίνουν για ένα κερί, μια προσευχή ή ένα τάμα. Έτσι και φέτος άνθρωποι όλων των ηλικιών που πήγαν στο δικό τους Άγιο Παντελεήμονα.

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του Πανάνειου Δημοτικού Νοσοκομείου και θεμελιώθηκε το παρεκκλήσιο του ιδρύματος αυτού προς τιμή του Αγίου Παντελεήμονα. Η θεμελίωσή του έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 1896 και τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον μητροπολίτη Κρήτης Ευμένιο Ξηρουδάκη στις 10 Φεβρουαρίου 1902. Σύμφωνα με το δωρητήριο συμβόλαιο με το οποίο παραχωρήθηκε το νοσοκομείο, από τους κτήτορες Πανανό και Αθηνά Θεοδουλάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, αναφέρεται να λειτουργείται ο Ιερός Ναός τόσο την 10 Φεβρουαρίου, όσο και την 27 Ιουλίου, ημέρα εορτής του Αγίου με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των κτητόρων, ευεργετών, δωρητών και αφιερωτών αυτού.

 ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ