grylos-aggouridakis

Πέθανε κι άλλος Κρητικός από Κορωνοϊό στις ΗΠΑ

Ένας ακόμη Κρητικός πέθανε στις ΗΠΑ, θύμα του κορωνοϊού. Την είδηση προβάλλει ο “Εθνικός Κήρυξ” της Ν. Υόρκης, που σημειώνει:

NEA YOΡΚΗ. Ενας ακόμη Κρητικός που είχε παρευρεθεί στο κρητικό γλέντι στο Στάτεν Αϊλαντ, στις 7 Μαρτίου, πέθανε από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Στέλιο Βολικάκη, 70 χρόνων, που νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Τρεις ημέρες μετά το γλέντι, ήρθαν τα πρώτα συμπτώματα, αρχικά για την σύζυγό του Ευγενία. Οπως είπε η ίδια στον «Ε.Κ» «έβηχα, είχα λίγο πυρετό, πονούσε η πλάτη μου. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι είναι κάτι σοβαρό. Μετά, δεν αισθάνθηκε και ο άνδρας μου καλά, είχε πρόβλημα και με τα πνευμόνια του. Τότε, ο γιος μου είπε να μας πάει στο νοσοκομείο».

Το ζευγάρι πήγε στο «NYU Langone», στο Μανχάταν. «Εμένα μου έκαναν μια ακτίνα, εκείνον τον κράτησαν» είπε η κ. Ευγενία. Επειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας, ο Στέλιος Βολικάκης μπήκε σε μηχανική υποστήριξη. «Συνολικά έμεινε σχεδόν δύο εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο. Ο άντρας μου πέθανε ξημερώματα Σαββάτου».

Τα παιδιά του επισκέφθηκαν τον πατέρα τους για να τον αποχαιρετήσουν, φορώντας ειδική στολή και γάντια.

«Πήγε πρώτα η κόρη μου για να τον δει. Εκανε βίντεο για να δω τον άντρα μου γιατί δεν γινόταν να πάω στο νοσοκομείο» είπε η κ. Ευγενία.
Ο Στέλιος Βολικάκης ήταν από τις Φονές Αποκορώνου, του Δήμου Χανίων. Ηρθε στην Αμερική το 1974, σε ηλικία 24 χρόνων. Ξεκίνησε να δουλεύει στα εστιατόρια, όπως οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες εκείνη την εποχή. Ζούσε στο Μπρούκλιν, είχε πέντε παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Οπως είπε στον «Ε.Κ.», ο φίλος του, Στρατής Κριαράς «ήταν βιοπαλαιστής σε όλη του τη ζωή».

«Ηταν καλός σύζυγος, καλός πατέρας και αγαπούσε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς ήθελε ο Θεός να τον πάρει» πρόσθεσε η σύζυγός του.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΙΑΤΡΟΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυο ομογενείς ιατροί, που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανέφερε στον «Ε.Κ.» ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης Δρ. Παναγιώτης Μανώλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», ο ένας εξ αυτών είναι ιδιαίτερα γνωστός, δραστήριος και αγαπητός στην Ομογένεια, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεση της εφημερίδας, αλλά δεν δημοσιοποιούνται, με σεβασμό στο ευαίσθητο του θέματος.

Οπως αναφέρει ο Δρ. Μανώλας, συνολικά, από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο ασθένησαν εννέα ιατροί. Οι τέσσερεις εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με τους δυο να ανταποκρίνονται στην αγωγή και εν τέλει να παίρνουν εξιτήριο. Οι άλλοι δυο εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό, όμως εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο οργανισμός τους θα αντεπεξέλθει.

Παράλληλα, οι υπόλοιποι πέντε παραμένουν σε καραντίνα στην οικία τους, ελέγχοντας την κατάσταση, η οποία δεν φαίνεται να απαιτεί, προς το παρόν τουλάχιστον, φροντίδα εντός κάποιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης», τονίζει ο Δρ. Μανώλας, που εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό των ιατρών, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Σύμφωνα με τον Δρα Μανώλα, η κατάσταση στα νοσοκομεία του Κουίνς είναι οριακή, καθώς ούτε το «Mount Sinai» («Μάουντ Σάιναϊ), αλλά ούτε και το «Elmhurst» («Ελμχερστ»), δείχνουν να μπορούν να σηκώσουν περαιτέρω βάρος, με την αύξηση των σοβαρών περιστατικών να αναμένεται ακόμη πιο ραγδαία.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ