Παξιμάδια ή ελεφαντάκι, τα νησιά των Θεών στη νότια Κρήτη (φωτογραφίες)
Στέκουν αγέρωχα εφτά μίλια νότια της Κρήτης και η κάθε αναφορά τους συνοδεύεται με μύθους και ιστορίες. Ο λόγος για τα Παξιμάδια, ή Ελεφαντάκι σύμφωνα με κάποιους ντόπιους. Πήραν τα ονόματα τους επειδή σε κάποια μάτια μοιάζουν με ξερό ψωμί, τα δικά μας παξιμάδια και σε κάποια άλλα με ένα μωρό ελέφαντα που έχει ξαπλώσει στο νερό.

Στα δύο νησάκια που είναι ακατοίκητα μπορεί να φθάσει κανείς με μικρά καραβάκια από τον Κόκκινο Πύργο ή την Αγία Γαλήνη. Τα δύο νησιά σχεδόν εφάπτονται. Ενώ το μήκος τους φτάνει τα τρία χιλιόμετρα.. Παρά το βραχώδες έδαφός τους σχηματίζουν όμορφες παραλίες και ειδικά στο σημείο που τα δύο νησάκια ουσιαστικά ενώνονται.

Το Μικρό Παξιμάδι διαθέτει τέσσερις διαφορετικές υπέροχες πραγματικά παραλίες, με φανταστικά πεντακάθαρα νερά και βοτσαλάκι.

Η ιστορία των Παξιμαδιών συνδέεται με την Φαιστό, και στο παρελθόν ονομάζονταν Διόνυσοι, από τον θεό Διόνυσο. Σύμφωνα με την παράδοση λέγεται ότι η θεά Άρτεμις κυνηγούσε στην περιοχή αυτή, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι σ’ αυτά η Λητώ γέννησε τον Απόλλωνα και την Άρτεμη υπογραμμίζοντας την ιερότητά τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content