Οδυνηρός αποχαιρετισμός στη Μαρία Τζιμπιμπάκη

 

Ένα 16χρονο κορίτσι, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Γουβών, η Μαρία Αρ. Τζιμπιμπάκη, έχασε τη μάχη για τη ζωή που δεν πρόλαβε να χαρεί, μετά από μια πολύμηνη άνιση μάχη που έδωσε με μια σοβαρή ασθένεια.

Η απώλεια της γλυκύτατης Μαρίας βύθισε σε βαρύ πένθος τους απαρηγόρητους γονείς και την αδερφούλα της, αλλά προκαλεί μεγάλη θλίψη και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα δε σε όλο το ΓΕΛ των Γουβών.

Η κηδεία της μικρής Μαρίας θα γίνει σήμερα Σάββατο και ώρα 14.00, στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας της Κάτω Βάθειας.

Η “ΝΕΑ ΔΡΑΣΙΣ” απευθύνει ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στους γονείς της, με την ευχή να βρούν τη δύναμη για να αντιμετωπίσουν την άδικη απώλεια του παιδιού τους.

 

Συγκινητικός αποχαιρετισμός των καθηγητών της

Οι καθηγητές της Μαρίας Τζιμπιμπάκη του ΓΕΛ Γουβών, έδωσαν στη δημοσιότητα τον ακόλουθο συγκινητικό αποχαιρετισμό:

“Συνηθίσαμε να αποχαιρετούμε κάθε χρόνο τους μαθητές  μας. Παιδιά δικά μας που, και με τη βοήθεια τη δική μας, ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν μακριά… Όμως τούτος εδώ ο αποχωρισμός είναι διαφορετικός.Πώς να αποχαιρετήσεις για πάντα τη μαθήτρια σου; Πώς να δεχτείς ότι δεν θα ξαναδείς το χαμόγελο της μέσα στην τάξη;
Είναι  στιγμές που η σιωπή έχει μια εκκωφαντική αυτάρκεια· που το γεγονός φτωχαίνει τις λέξεις· που ο παρηγορητικός λόγος ακούγεται ως παραφωνία.Όμως ένα χρέος επιβάλλει να αρθρωθεί. Χρέος απέναντι σε εκείνους που βιώνουν τον αδιανόητο πόνο. Χρέος σε ένα κορίτσι που δεν πρόλαβε τη δική του άνοιξη.
Η Μαρία ήρθε στο σχολείο μας την προηγούμενη χρονιά. Αν και το χρονικό διάστημα που ζήσαμε μαζί ήταν μικρό, κατάφερε να μας κερδίσει με τον αυθορμητισμό και τη γλυκύτητα της. Με το ζεστό χαμόγελο και το ονειροπόλο βλέμμα της. Ήταν ένα γενναίο κορίτσι που πάλεψε τόσους μήνες δίνοντας μια άνιση μάχη…και πια δεν είναι κοντά μας.
Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, νιώθοντας πως χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να αντέξεις την απώλεια ενός νέου παιδιού.
Σιωπηλοί, εμβρόντητοι, απροετοίμαστοι εντέλει αποχαιρετούμε ένα πλάσμα που όλοι θυμόμαστε δυνατό, γερό, γελαστό. Αποχαιρετούμε ένα κορίτσι που έδωσε την πιο δύσκολη, την πιο άνιση μάχη
Μαρία, σε αποχαιρετούμε, σήμερα, με τη σκέψη πως θα συνεχίσεις με την κιθάρα σου να σκορπάς μελωδίες εκεί ψηλά! Χαμηλώνουμε το βλέμμα και σκύβουμε το κεφάλι, καθώς οδεύεις το ανεπίστρεπτο ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Οι καθηγητές σου από το ΓΕΛ ΓΟΥΒΩΝ.”

 

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ