Ο Λ. Αυγενάκης για την διάκριση του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δήλωση Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την 1η θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης, μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων, στην κατάταξη TIMES Higher Education

«Με μεγάλη χαρά και περηφάνεια πληροφορηθήκαμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάχθηκε στην 1η θέση, μεταξύ των ελληνικών Πανεπιστημίων στην παγκόσμια κατάταξη του Times Higher Education (ΤΗΕ), που αποτιμά τις συνολικές επιδόσεις των κορυφαίων Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Η παγκόσμια αυτή αναγνώριση επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ποιότητα της επιστημονικής γνώσης, που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και το υψηλό επίπεδο που διαθέτουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα όλου του νησιού σε τομείς, όπως ή έρευνα, η εκπαίδευση, η καινοτομία και η αξιοποίηση της τεχνολογίας. Ιδιαίτερα στον τομέα της έρευνας, όπου το Πανεπιστήμιο μας βρίσκεται στην 109η θέση παγκοσμίως, αποδεικνύεται ότι τα υψηλής ποιότητας δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα του, αποτελούν οδηγό για τις επόμενες επιστημονικές μελέτες.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Πρυτανική Αρχή, την ακαδημαϊκή κοινότητα, το διοικητικό προσωπικό και φυσικά σε όλους τους φοιτητές των Ιδρυμάτων για τις διαρκείς τους προσπάθειες ώστε να αναβαθμιστεί η επιστημονική αξιοπιστία και να εδραιωθεί η παγκόσμια φήμη του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Το Πανεπιστήμιο έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να ηγηθεί της προσέλκυσης ακόμα περισσότερων φοιτητών και ερευνητών στο νησί μας, με πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη για την επιστημονική κοινότητα, αλλά και για την τοπική κοινωνία. 

Εύχομαι ακόμα περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον!» 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content