Ο Κων. Κεφαλογιάννης συνομιλεί με τις γυναίκες του Ηρακλείου

Μία συνάντηση με έντονο γυναικείο χρώμα πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό στέκι της πόλης του Ηρακλείου όπου γυναικεία σωματεία είχαν φιλοξενούμενο τον Κωνσταντίνο Β. Κεφαλογιάννη και συζήτησαν μαζί του για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης αφού ευχαρίστησε όλες τις παρευρισκόμενες για την πολύ τιμητική πρόσκληση τόνισε: « Είμαι σήμερα εδώ για να αποδώσω την οφειλόμενη τιμή σε όλες εσάς τις γυναίκες που στηρίζετε την ελληνική κοινωνία. Όλες εσείς, οι μανάδες, οι γιαγιάδες, οι κόρες, οι σύζυγοι, οι αδελφές που καθημερινά αγωνίζεστε, δίνετε μάχες και ανταποκρίνεστε με επιτυχία σε όλα. Η Νέα Δημοκρατία στέκεται και πάντα θα στέκεται δίπλα σας έμπρακτα. Δίπλα σε κάθε γυναίκα.

Οι γυναίκες είναι η μεγάλη πλειονότητα των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Δημιουργήσαμε ως κυβέρνηση πιλοτικά, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω με σημαντικές επιτυχίες στην προσπάθεια εξάλειψης του άθλιου αυτού φαινομένου, το θεσμό των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με τη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Καθιερώσαμε το θεσμό του «panic button» με τον οποίο κάποια γυναίκα που κινδυνεύει ζητάει βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού. Ένα σύστημα που χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές χώρες και ήταν πάγιο αίτημα πολλών ετών των ελληνικών γυναικείων οργανώσεων. Ενώ προχωράμε σε ίδρυση δομών για την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους καθώς και στη δημιουργία Συμβουλευτικών Κέντρων. Προχωρήσαμε στο πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» χάρη στο οποίο διενεργήθηκαν πάνω από 120.000 δωρεάν μαστογραφίες και διαγνώστηκαν, εύχομαι έγκαιρα, πάνω από 7.500 περιστατικά. Ενώ έχουν θεσπιστεί σημαντικές πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας. Ενδεικτικά σας την ενίσχυση με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας, το αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, τις διευρυμένες άδειες μητρότητας, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς», την επέκταση του ολοήμερου σχολείου για τη στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Οι γυναίκες είναι σήμερα πανταχού παρούσες. Στην εργασία, στην οικογένεια, στο σπίτι. Είμαστε δίπλα τους, με έργα.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content