Πνίγηκε στο Ρέθυμνο ο Γιάννης Περδικάρης, εγγονός του ιδρυτή του Λυκείου “ο Κοραής” Ιωάννη Περδικάρη!

Κανείς δεν ήξερε την ταυτότητα ενός “76χρονου ημεδαπού”, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός στην παραλία του Γερανίου Ρεθύμνης την περασμένη Κυριακή. Απλώς, δημοσιεύσαμε κι εμείς, όπως όλα τα μέσα ενημέρωσης, το γεγονός:

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΓΕΡΑΝΙΟΥ” Ρεθύμνου, 76χρονος ημεδαπός. Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σήμερα, ο φίλος μας κ. Ιπποκράτης Μπελαδάκης μας πληροφορεί ότι επρόκειτο για απόγονο μιας πολύ γνωστής ηρακλειώτικης οικογένειας, με ρίζες από την Τύλισο: Τον Γιάννη Περδικάρη, εγγονό του ιδρυτή του Λυκείου “ο Κοραής” Ιωάννου Περδικάρη.

Ο ιδρυτής του “Κοραή” Ιωάννης Περδικάρης

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που μας έδωσε ο αρχαιολόγος κ. Γιώργος Τζωράκης, ο αείμνηστος πλέον Γιάννης Περδικάρης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς μαζί του προ ημερών και του είπε ότι είχε έρθει από τη Γερμανία, όπου διέμενε μονίμως, στο Ρέθυμνο για διακοπές δυο εβδομάδων.

Ο αείμνηστος πλέον Γιάννης Περδικάρης

Δυστυχώς όμως, δεν ήταν τυχερό να ολοκληρώσει το πρόγραμμά του, αφού τον βρήκε ο θάνατος ενώ κολυμπούσε με τη Γερμανίδα σύζυγό του στην περιοχή του Γερανίου Ρεθύμνης. Μάλιστα η νεκροψία και νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατός του επήλθε από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Ο Γιάννης Περδικάρης στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του παππού του Ιωάννου Περδικάρη, στην Τύλισο.

Ο Γιάννης Περδικάρης αγαπούσε πάρα πολύ την Κρήτη και σχεδόν κάθε χρόνο ερχόταν στο νησί μας για διακοπές, όπως έκανε και φέτος. Στην Κρήτη είχε βρεθεί και πριν δυο χρόνια, όταν ο τότε Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης έκανε τα αποκαλυπτήρια προτομής του παππού του Ιωάννη Περδικάρη στην Τύλισο. Όταν ο Γιάννης Περδικάρης πληροφορήθηκε (εντελώς τυχαία, από τα μέσα ενημέρωσης) για την εκδήλωση, μετέβη στην Τύλισο και παρέστη στα αποκαλυπτήρια του παππού του, με μεγάλη μάλιστα συγκίνηση.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπελαδάκης, μετά την ανάσυρσή του από τη θάλασσα στην παραλία του Γερανίου, η σύζυγός του κάλεσε τις αρμόδιες γερμανικές αρχές που ανέλαβαν όλες τις διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του στη Γερμανία, όπου και ετάφη.

Ο άτυχος Γιάννης Περδικάρης έχει ένα ακόμη αδελφό στη Γερμανία, ο οποίος επίσης έχει κάνει εκεί οικογένεια. Επίσης, είναι συγγενείς των Καλημεράκηδων, μιας άλλης σημαντικής οικογένειας που διέπρεψε στην Ομογένεια κυρίως των ΗΠΑ.

Κ.Τ.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ