Ο Γιάννης Κουράκης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το μήνυμα του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννη Κουράκη για την Εργατική Πρωτομαγιά, έχει ως εξής:

 

Η Πρωτομαγιά αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο των εργαζόμενων, είναι η μέρα που μεταφέρει τα μηνύματα της Ενότητας, της  Συναδέλφωσης, της  Αλληλεγγύης, αλλά και της Ειρήνης των λαών.

Σήμερα με τις  νέες συνθήκες που δημιουργούνται από τις επιπτώσεις, αλλά  και με το πρόσχημα της πανδημίας, απειλείται  ο σκληρός  πυρήνας των εργασιακών σχέσεων.

Η επιχειρούμενη έμμεση κατάργηση του 8ωρου, αποτελεί την προμετωπίδα μιας πολυμέτωπης προσπάθειας που εξυφαίνεται το τελευταίο διάστημα για την αποδιάρθρωση βασικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Η ανεργία, η μείωση των εισοδημάτων και ο κίνδυνος συρρίκνωσης του Κοινωνικού Κράτους, δεν αποτελούν αληθοφανείς δικαιολογίες για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας.

Απέναντι στη νέα θεώρηση των εργασιακών σχέσεων σε μια περίοδο που σε όλο τον κόσμο βαθαίνει το χάσμα πλούσιων και φτωχών και αυξάνονται οι διακρίσεις, οι αξίες, το νόημα και οι συμβολισμοί της Πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιροι και ζωντανοί και εμπλουτίζουν το περιεχόμενο των νέων αγώνων.

Όλοι μαζί, εργαζόμενοι και κοινωνικοί φορείς, μπαίνουμε μπροστά για να προασπίσουμε εργασιακά ,κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content