Ο Διομήδης στην Κρήτη με ανέμους, καταιγίδες, βροχές και χιόνια – Τι θα γίνει τις επόμενες ώρες
Με ανέμους, κρύο, καταιγίδες, βροχές και χιόνια κάνει αισθητή την παρουσία του στην Κρήτη η κακοκαιρία Διομήδης.

Ήδη τα πρώτα προβλήματα έχουν γίνει αισθητά με κατολισθήσεις και άλλα προβλήματα στους δρόμους ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται καταιγίδες ενώ τα χιόνια θα κατέβουν πιο χαμηλά ενώ αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αλλά και της Κρήτης, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Όπως αναφέρει το meteo.gr σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη.
Οι παρακάτω  χάρτες δίνουν την αναμενόμενη κατανομή της βροχής το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης.
Όπως διακρίνεται και στους χάρτες, τοπικά αναμένονται σημαντικά ύψη βροχής, οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή.

Στις  περιοχές του Ταυρωνίτη και της Παλαιόχωρας, όπως ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Πλατανιά Γιώργος Καλαϊτζάκης ήδη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανήρτησε ο αντιδήμαρχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε αρκετά σημεία έχουν γίνει κατολισθήσεις δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

 

Ο Δήμος Ηρακλείου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό και ο εξοπλισμός των υπηρεσιών του δήμου Ηρακλείου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι, σύμφωνα και με το νεότερο Δελτίο της Ε.Μ.Υ. και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα επικρατήσουν έντονα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου,   και για το λόγο αυτό  θα βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content