Ο Δ.Σ.Η. για το νέο Δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Παρασκευή 20/1 συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου που αφορούσε στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1081/26-9-2022 επιστολή των Δημάρχου Ηρακλείου, Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, που απευθυνόταν στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή με αίτημα την τροποποίηση της με αρ. 111613/27-4-2021 απόφασης του και τον διαχωρισμό της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου από άλλα μη ώριμα έργα. 

Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Καραγιάννης κατά την απάντηση του, ανακοίνωσε ότι προκρίνεται εντέλει η λύση της σε πρώτο χρόνο δημοπράτησης της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ενώ θα ακολουθήσει μετά την ανεύρεση του κατάλληλου οικοπέδου η ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων.   

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίηση του για τη ρητή, δημόσια ανακοίνωση του αρμοδίου Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αποτελεί επιβεβαίωση όσων επίμονα ο Δ.Σ.Η. υποστήριξε το προηγούμενο διάστημα και ταυτόχρονα δικαίωση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν διαχρονικά από τις Αρχές, τους βουλευτές Ηρακλείου, τον Δικηγορικό Σύλλογο και τους φορείς της πόλης, για την οριστική δρομολόγηση της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.  

Αναμένουμε πλέον την απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος στο οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Υφυπουργός:

α) Την τροποποίηση, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, της απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με το σχετικό έργο ΣΔΙΤ, στην οποία πλέον θα περιλαμβάνεται μόνον η ανέγερση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και η ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και 

β) Τη δημοπράτηση του έργου εντός του α’ τριμήνου του 2023.   

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η πόλη του Ηρακλείου πρέπει χωρίς άλλη καθυστέρηση να αποκτήσει το Δικαστικό Μέγαρο που της αρμόζει, για την απρόσκοπτη απονομή της Δικαιοσύνης, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content