Νέα απάτη: Άρπαξαν από λογαριασμό Ηρακλειώτισσας 8.200 ευρώ

“Φτερά” από τη μια στιγμή στην άλλη έβγαλαν περισσότερα από 8.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό 40χρονης, η οποία έπεσε θύμα των “αρπακτικών” που καθημερινά επινοούν νέους τρόπους εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα, 40χρονη υπάλληλος εταιρείας στο Ηράκλειο κατήγγειλε ότι χθες το πρωί άγνωστος επικοινώνησε μαζί της και κατάφερε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, να της αποσπάσει τους κωδικούς τραπεζικού της λογαριασμού από τον οποίο μετέφερε σε άγνωστο τραπεζικό λογαριασμό 8.200 ευρώ. Μάλιστα, με τον ίδιο τρόπο επιχείρησε να της αρπάξει χρήματα και από άλλο τραπεζικό της λογαριασμό, ωστόσο, έστω και στο και πέντε, η γυναίκα κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και έτσι γλίτωσε τα χειρότερα.

Χθες καταγγέλθηκε και μία απόπειρα απάτης από 46χρονο συνιδιοκτήτη ΚΤΕΟ στην περιοχή της Χερσονήσου. Όπως ο ίδιος ανέφερε, την 1η Αυγούστου άγνωστος, με μήνυμα αρχικώς και τηλεφωνικώς στη συνέχεια, επικοινώνησε μαζί του και, ισχυριζόμενος ότι έπρεπε να καταβάλει ένα υπόλοιπο οφειλής, του έστειλε ένα λινκ μέσω του οποίου θα γινόταν η μεταφορά των χρημάτων. Ο 46χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πάτησε μεν το λινκ, όμως υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και δεν έδωσε στον άγνωστο τον κωδικό επιβεβαίωσης που πήρε στο κινητό του, αποφεύγοντας την “παγίδα”.

Τα δύο τελευταία αυτά περιστατικά έρχονται να προστεθούν στη μακρά λίστα όσων έχουν καταγραφεί και εξακολουθούν να καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα του νησιού, γεγονός που καθιστά αναγκαία την προσοχή πολιτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλλακτικοί σε ανάλογες περιπτώσεις, να μην δίνουν τα προσωπικά τους στοιχεία σε αγνώστους και να ενημερώνουν τις αρχές.

Πηγή: .ertnews.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content