Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου για την Πρωτοχρονιά

 

Το 2022 υπήρξε μια χρονιά που καθορίστηκε, κυρίως, από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γεγονός που συνέτριψε βεβαιότητες για την ειρηνική πορεία του σύγχρονου κόσμου. Οι συνέπειες ήταν, και είναι, οδυνηρές, όχι μόνο για την ανεξάρτητη Ουκρανία που ζει τις ζοφερές, απρόκλητες επιθέσεις του καθεστώτος Πούτιν, αλλά και για την δημοκρατική Ευρώπη. Η χώρα μας, είχε επιπροσθέτως να αντιμετωπίσει και την ασταμάτητη, πέραν κάθε έννοιας του Διεθνούς Δικαίου, παραβατική δράση της Τουρκίας.

Προσδοκούμε το 2023, να είναι χρόνος που θα επικρατήσει ειρήνη, με απομάκρυνση των εισβολέων από την Ουκρανία, με την απομόνωση των χωρών που επιδιώκουν αλλαγές συνόρων, υπό οποιοδήποτε πρόσχημα. Η ενίσχυση της Δημοκρατίας και η συνοχή των πολιτισμένων κρατών, θα αποτελέσει οχυρό και αποτρεπτική δύναμη για να μην επιστρέψουμε σε σκοτεινές εποχές.

Η πατρίδα μας έχει τις δυνατότητες να σταθεί αρωγός στην ειρηνική πορεία και στην πρόοδο της ίδιας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως κοινωνία μπορούμε, και οφείλομε, να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις αντιξοότητες σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας. 

Στον  Δήμο Ηρακλείου και το 2023, με προσήλωση στους στόχους που εξαρχής έχουμε θέσει, για ουσιαστικές λύσεις στα επείγοντα θέματα του τόπου μας, για πραγμάτωση των αναγκαίων έργων, θα σταθούμε κοντά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Υποδεχόμαστε το 2023 με την προσδοκία μιας καλύτερης χρονιάς, για την πατρίδα μας, για την κοινωνία μας, για τον κάθε πολίτη. 

Χρόνια πολλά σε όλους, δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία, σύμπνοια, αγάπη και πράξεις αλληλεγγύης. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content