Μικρές οι ζημιές στα σχολεία του Ηρακλείου από τους σεισμούς – Έκκληση αντιδημάρχου για ελέγχους σε ιδιωτικά κτίρια

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τους ελέγχους που συνεχίζονται σε σχολεία και δημοτικά κτίρια στο Ηράκλειο, καθώς όπως προκύπτει από τους ελέγχους που συνεχίζονται, οι ζημιές που προκάλεσαν οι σεισμοί δεν είναι τόσο σοβαρές.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης

Αυτό επισημαίνει μιλώντας στη neadrasis.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικώn Yπηρεσιών Γιάννης Αναστασάκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την κατάσταση σε όλη την Περιφέρεια του Δήμου ιδιαιτέρως όσον αφορά στα ιδιωτικά κτίρια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αναφέρει ο αντιδήμαρχος από τα 60 συνολικά σχολεία που ελέγχθηκαν, τα 40 με αίτημα των Διευθυντών τους, μόνο ένα νηπιαγωγείο φαίνεται να αντιμετωπίζει πιο σοβαρό πρόβλημα. Συνολικά σε 20 σχολεία τα κλιμάκια τεχνικών του Δήμου Ηρακλείου που τα έλεγξαν βρήκαν ζημιές που ωστόσο δεν επηρεάζουν τη στατικότητα των κτιρίων και δεν τα κάνουν επικίνδυνα.

Σε αυτά η κατάσταση θα αντιμετωπιστεί άμεσα με μια εργολαβία express που θα μπορεί να εκτελείται ακόμα και αν λειτουργούν τα σχολεία, αφού ουσιαστικά πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις.

Ωστόσο όπως και ο κ.Αναστασάκης επισημαίνει δεν μπορεί κανείς αυτήν τη στιγμή να γνωρίζει τι βλάβες έχουν υποστεί ιδιωτικά κτίρια αλλά μόνο να υποθέσει και τονίζει: “Προφανώς στις περιπτώσεις των ετοιμόρροπων η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, πιθανότατα και σε άλλα κτίρια στο Ηράκλειο αλλά και σε όλη την Περιφέρεια του Δήμου. Ζούμε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές και κάνω έκκληση στους ιδιοκτήτες να ζητήσουν από τους δικούς τους μηχανικούς να ελέγξουν τα κτίρια και να προχωρήσουν στην στήριξη και προστασία τους με βάση τις υποδείξεις των ειδικών. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει να ζητηθεί η παρέμβαση του κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών”.

Σε δεύτερο χρόνο πάντως ο αντιδήμαρχος διαβεβαιώνει ότι η Πολεοδομία του Δήμου θα προχωρήσει σε ελέγχους σε περιοχές που διαθέτουν κτίρια που πιθανότατα αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτι που δεν είναι δυνατόν όμως να γίνει αυτήν τη στιγμή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content